Använder robotar bara digitala skyltar?

Vi har väl inget behov av vanliga, gamla skyltar? Vi lever ju i en digital värld där annonser och information kommer magiskt till oss genom algoritmer. Eller?

Man hör ofta uttrycket att “vi lever i en digital värld”. Det stämmer lyckligtvis inte, eftersom vi fortfarande lever i den verkliga världen. Ännu har vi inte blivit uppladdade i molnet och blivit beräknande kopior av oss själva. Förhoppningsvis kommer det heller aldrig att ske, eftersom de flesta av oss nog inte skulle gilla det.

Men vad har detta med företag som tillverkar skyltar att göra? Jo, på grund av att vi ännu vandrar omkring på gator och torg eller kör bilar utmed vägar eller åker tåg genom landet ser vi fortfarande byggnader, fält och skyltar. Vi har helt enkelt samma behov av skyltar som informerar oss.

Alla sorters skyltar behövs både nu och i framtiden

Skyltar och dekor har varit viktiga för oss så länge någon kan minnas. I sin enklaste form talar de om riktning eller gatunamn. De kan berätta för dig att du har kommit fram till affären som du letar efter. De kan också ge dig helt nya idéer om vart du ska ta vägen.

Även i den digitala världen, som inte alls är digital, behöver vi skyltar. Därför är det viktigt att företag och andra som behöver visa vilka de är och vad de erbjuder tänker igenom sitt budskap och anlitar företag som är experter på just skyltar. Länge leve den helt analoga skylten!

1 Sep 2023