Blogg

RSS

Ett hundfoder som håller vad det lovar

20 Jan 2023

När en hundägare köper hundmat från Rusta, eller någon annan affär, vill den veta att detta hundfoder håller måttet. Hunden är självklart värd det bästa.

Många hundägare räknar sin hund som sin absolut bästa vän. En trogen följeslagare som alltid finns där, tröstar, leker och håller sällskap. Hunden är ett väldigt troget djur som gärna följer sin herre i spåren. Dag som natt håller sig hunden gärna nära människan och vaktar sin flock. Inte konstigt att den blivit ett så uppskattat husdjur.

Sin bästa kompis vill man självklart skämma bort med ett riktigt bra hundfoder. När matte eller husse handlar hundmat från Rusta, eller någon liknande affär, vill hen därför försäkra sig om att maten håller måttet. Men hur vet man egentligen vilken hundmat som är riktigt bra? Vad ska man hålla utkik efter?

Rätt hundfoder

Det märks oftast på hunden om den uppskattar sin hundmat. Om den glatt glufsar i sig det hundfoder ägaren häll upp i skålen är det ett tydligt tecken på en uppskattad smak på fodret. Huruvida hundfodrets sammansättning är korrekt är något svårare att avgöra för ägaren. Det gäller att ha bra koll på sin hund för att se att den mår bra av sin mat.

På vissa förpackningar av hundfoder kan man utläsa vilken typ av hund som bör äta fodret. Det kan till exempel stå att fodret är för äldre hundar eller hundar som behöver hålla nere vikten lite. För riktigt unga hundar ska man satsa på ett bra valpfoder. Dessa innehåller vad valpen behöver.

Offentlig försvarare - en räddare i nöden

19 Jan 2023

Behöver du hjälp i en rättslig process, men har inte råd att anlita en riktigt bra advokat? En offentlig försvarare är precis det du behöver för att få hjälp.

Vad gör egentligen en offentlig försvarare, och vad är skillnaden mellan en offentlig försvarare och en försvarsadvokat? Det är inte lätt att hålla reda på alla termer, och det är dessutom jättesvårt att veta vad du har rätt till. Så låt oss säga såhär: Du har rätt till att bli rättvist behandlad.

Om du skulle bli frikänd från alla anklagelser efter att rättegången är klar, så kommer staten att betala för din offentliga försvarare. Det är ett otroligt rättvist avtal, eftersom en rättsprocess lätt kan dra ut på tiden och ticka upp alla dina sparpengar. Och det hela var ju inte ditt fel.

Offentlig försvarare när du anses skyldig

Även om det visar sig att du är skyldig till ett brott, så är en offentlig försvarare något för dig. Då kommer staten att utvärdera din årliga inkomst och ge dig ett rättvist förslag utifrån detta. Det är otroligt viktigt att du som människa får en rättvis behandling, oavsett vad din situation är.

Att använda en offentlig försvarare är ett sätt att se till att du verkligen får det skydd och den hjälp som du förtjänar. När du står misstänkt för ett allvarligt brott så kan du be att få en specifik advokat. Gör detta genom att meddela polisen eller åklagaren din önskan. Då kan du välja en advokat som du känner dig trygg med. Mer information om offentlig försvarare kan du läsa på försvarsadvokatstockholm.biz.

Säkerhetssystem – för ökad trygghet

29 Nov 2022

Företag och butiker som ligger i områden med ökad brottslighet i Stockholm kan behöva se över sina säkerhetssystem. Anlita en firma som tar ett helhetsgrepp.

Bedriver du verksamhet i Stockholm eller däromkring? Kanske ett företag eller en butik? Har du märkt av ökad brottslighet i området? Kanske till och med blivit utsatt själv. Tyvärr är det en ovälkommen utveckling och vi behöver alla hjälpas åt för att vända den. Tillsammans måste vi verka för en tryggare och säkrare omgivning.

Du har säkert tänkt på det förut, att du behöver bättre säkerhetssystem för dina lokaler. Någon form av skydd har du säkert redan. Ett lås på dörren brukar man ju till exempel ha. Det räcker dock oftast inte särskilt långt som skydd mot inbrottstjuvar och vandaler. Men det kan vara svårt att veta hur man ser till att skydda sig bäst.

Säkerhetssystem kan innefatta många olika bitar

Det du bör göra är att ta kontakt med en firma som kan ta ett helhetsgrepp på de säkerhetssystem som skulle behövas för dina lokaler. Alltså en firma som till exempel Svesab Security, som arbetar med flera typer av säkerhetsanordningar och -system.

Det kan handla om larm och passersystem, eller till och med kameraövervakning. Om du vänder dig till en säkerhetsfirma så kommer de att kunna se över dina behov, i nära diskussion med dig. Då kan du vara säker på att ingen bit missas, och du kommer att kunna sova mycket bättre på nätterna. Bara det är mycket värt.

Skyltar i Uppsala för alla tillfällen

17 Nov 2022

Med skyltar i Uppsala kan du få fler kunder, uppmärksamma kampanjer, gratulera studenten och visa gästerna rätt. Bra skyltar har många användningsområden.

När du vill att kunder och förbipasserande lägger märke till din verksamhet ska du sätta upp snygga skyltar i Uppsala. Med en snygg skylt som speglar din verksamhet i idé och design hittar inte bara dina kunder rätt, utan skylten kan även locka in nya kunder från gatan.

Om du inte är ute efter en skylt till din verksamhet, utan istället söker något lite mer tillfälligt finns det även roliga studentskyltar att få tag i. Det är ett roligt sätt att fira någon. Skyltarna brukar dessutom fungera bra som mötesplats och gör att studenten snabbt hittar sitt sällskap bland alla andra.

Fantasifulla skyltar med flera användningsområden

En riktigt snygg skylt i Uppsala har många användningsområden och eftersom de är regntåliga och tillverkade i rejält material kan du använda dem på det sätt som du tycker är bäst. Vid ett utomhusbröllop kan det vara bra med skyltar, till exempel. Både som visar vägen för långväga gäster, men också inom området. Dansgolv åt höger, toalett åt vänster och baren rakt fram. Kanske med roliga bilder på brudparet?

Skyltar kan också användas för att uppmärksamma restauranger, reor, erbjudanden eller evenemang. Så kallade gatupratare är användbara för det mesta. De indikerar att en butik är öppen, eller har ett speciellt erbjudande. Eller varför inte för att visa upp menyn utanför en restaurang. Din fantasi sätter gränserna kring vad du vill använda din skylt till.

Fasadvepa - visa upp ditt företag på rätt sätt

17 Nov 2022

Det finns stora fördelar man utomhusreklam och idag när alla vänder sig mot mer digital marknadsföring så kan man verkligen dra nytta av dessa. Genom att välja utomhusreklam så kan man skapa sig ett namn även för fysiska personer - de som exempelvis går på stan. Med en fasadvepa så garanteras du uppmärksamhet och att folk i framtiden kommer att veta vad ditt företag är för något.

En fasadvepa är en vepa modell större - tänk gigantisk! - som placeras över en hel fasad på en fastighet. Det går inte att missa en fasadvepa - ögonen drar sig per automatik upp mot fasaden och registrerar vad som står skrivet på denna. Det handlar om en effektiv, fysisk reklam som är perfekt att kickstarta en kampanj med. Fördelen med utomhusreklam - som exempelvis en fasadvepa - är att den inte går att stänga av: folk ser den och kommer i och med detta att, vare sig de vill eller inte, känna någonting i och med detta.

Välj rätt partner för din utomhusreklam

Givetvis vill du att dessa känslor ska vara positiva och av den anledningen så gäller det också att den fasadvepa du använder dig av A) har rätt design och B) att den hänger på rätt fasad och på en fastighet som ligger på en attraktiv adress. Båda dessa saker får du om du väljer rätt partner för denna utomhusreklam.

Det finns företag som har alla tillstånd för att exempelvis sätta upp en fasadvepa i olika städer och på de mest attraktiva adresserna i dessa. Det gör skillnad för dig, och samma sak gäller för utformningen av din fasadvepa - hur stor ska den vara, vilket material, vilka färger, bilder och så vidare?

Med rätt företag så hittar du rätt design och bildspråk på din fasadvepa. Och, viktigt är även följande: en fasadvepa kan komma att kräva ett bygglov. Med rätt företag vid din sida så förenklas processen och vägen mot ett godkännande. De vet vad som gäller och kan anpassa utformningen efter detta.

Borde du byta skyltar på fasaden till ditt företag i Göteborg?

31 Oct 2022

Om du har företag i Göteborg så fundera på hur bra det syns för förbipasserande. Ta en ordentlig titt även på andras skyltar. Är det dags att förnya sig?

Driver du butik eller annat företag i Göteborg? Säljer du varor eller tjänster som förtjänar att lyftas fram? Vill du rent utav att hela världen ska få upp ögonen för ditt företag och det du säljer? Det kan bli lite svårt. Du skulle kanske kunna nöja dig med att göteborgarna upptäcker vad du har att erbjuda?

Bara det kan vara en nog så stor utmaning i sig. Om du håller till i centrum så har du förvisso ett bra läge. Samtidigt riskerar ditt företag att drunkna i allt som finns och rör sig runtomkring. Det gäller verkligen att sticka ut för att synas.

Skyltar, skyltar, skyltar

Har du tittat på vad det finns för skyltar i Göteborg? Alltså skyltar som andra företag och butiker runt om kring dig har. Hur ser de ut? Syns de tydligt i villervallan och gör ett intryck, eller för de en tillvaro mer i skymundan?

Gå först nedåt längs gatan och sedan uppåt. Stanna med jämna mellanrum, vänd dig om om betrakta husfasaderna och alla skyltar. Vilka fångar din uppmärksamhet? Hur ser din egen skylt ut på lite håll? Om du upptäcker att din skylt försvinner ur fokus så kan det vara dags för en förnyelse. Fortsätt runt i centrum så hittar du säkert inspiration för din nya skylt.

Aktieägaravtal - säkerställ vad som gäller i framtiden

29 Oct 2022

Varför ska man som bolag skapa ett aktieägaravtal? Den frågan kommer ofta fram. Till skillnad från den bolagsordning som alltid ska skickas in och registreras hos Bolagsverket så är ett aktieägaravtal vare sig obligatorisk eller offentlig.

Det är en frivillig handling, men man märker ändå att fler och fler företag tar sig tid att skapa detta avtal som sedan signeras exempelvis av grundarna till bolaget. Anledningen till varför man gör det är enkel: ett aktieägaravtal skingrar alla frågetecken för framtiden, det minskar risken för konflikter och det får också alla att - på ett tydligare sätt - dra åt samma håll.

Det ett aktieägaravtal innebär är att man som styrelsemedlem - exempelvis grundare - av ett bolag går igenom framtiden genom olika frågor. Vad händer om någon vill sluta, vad händer om man vill dela ut fler aktier, vad sker om en plötsligt ned- eller uppgång inträffar, hur gör man i händelse av dödsfall, ska aktier räknas som en personlig egendom - och vad händer om någon skiljer sig; tar då den tidigare äkta maken/makan över hälften av tillgångarna?

Ett aktieägaravtal skingrar frågetecknen

Man går helt enkelt igenom olika tänkbara scenarion och bestämmer vad som ska gälla om dessa inträffar. Det handlar om ren och skär säkerhet och en trygghet. Även om allt känns bra för stunden och alla är goda vänner just nu så kan det alltid hända saker i framtiden som ställer detta på ända. Det är precis som i vanliga livet: man måste ställa in sig på att saker och ting kan hända som inte riktigt ligger i linje med de känslor man har idag.

Ett aktieägaravtal är ett bra sätt för företag att säkerställa att den initiala linjen och målbilden man bestämt sig arbete för också åtföljs. Genom att samla alla intressenter, ta juridisk hjälp med utformningen av ett aktieägaravtal - och låta alla framföra de punkter de själva anser extra viktiga - så skapar man en trygghet som hela bolaget kan vila mot. Även i tider då det blåser lite extra.

Det är en ren investering. Handlingen kan dessutom förses med sekretess och där ingen obehörig kan se vad som avtalats - eller där exempelvis informationen hamnar i orätta händer.

Kontorsbelysning för företagare som famlar i mörkret i Stockholm

21 Oct 2022

Att sätta en kontorsbelysning handlar om att skapa både stämning och rätt förutsättningar för effektivt arbete. I Stockholm finns hjälp att få för företagare.

Att inreda ett kontor kan vara en mycket rolig och intressant arbetsuppgift. Men det kan också vara ganska svårt. Framför allt när det kommer till kontorsbelysning. Hur får du till en bra arbetsbelysning, utan att det känns som om hela kontoret badar i ett kallt lysrörsljus? Det är inte helt lätt, i alla fall inte om du envisas med att inreda kontoret helt själv.

Däremot finns det god hjälp att få. Om du väljer en leverantör av kontorsbelysning som erbjuder en helhetslösning kommer du bli guidad inte bara i själva ljussättningen, utan även få alla nödvändiga installationer utförda på ett professionellt sätt. För du vet väl att det inte bara är att koppla i lite sladdar i befintliga eluttag?

Kontorsbelysning sprider ljus över arbetsplatser i Stockholm

Om du vill få till en riktigt bra kontorsbelysning i Stockholm kommer du sannolikt behöva arbeta med en del infällda spottar och liknande. Och då behöver installationen utföras av en auktoriserad elektriker. Genom att anlita en sådan genom firman som sköter hela projekteringen kring kontorsbelysningen, kan du komma billigare undan än om du hyr in en elektriker externt.

Såvida inte din morbror Roffe är elektriker, och kan tänka sig att jobba gratis så klart. Men då kommer du få en massa bokföringstekniska svårigheter, och riskerar att bli anklagad för att anlita svart arbetskraft. Och så mörkt behöver ni inte ha det på kontoret.

Öppna din dörr med dörrautomatik i Stockholm

20 Oct 2022

Dörrautomatik är kanske inte lösningen på allt, men det är viktigt om man vill skapa ett inkluderande samhälle och smarta kundflöden i storstäder som Stockholm.

Ett dynamiskt, välkomnande passageflöde är något som efterfrågas i många byggnader. Att mötas av en stängd dörr kan påverka hela upplevelsen av en butik, ett lägenhetshus eller en myndighetslokal i Stockholm. Med en automatisk skjutdörr däremot, eller kanske en dörr med karusellautomatik, kan fastighetens yta nyttjas maximalt samtidigt som människor kan passera på ett naturligt och friktionsfritt sätt.

Oavsett om man behöver kundvänlig och praktisk slagdörrsautomatik eller en enkel dörrstängare för att hushålla med värmeresurser i en bostad finns en mängd bra lösningar för alla byggnader. Sjukhus och industrier har vissa behov medan skolor och bostadsrätter har andra. Gemensamt för många är dock att dörrautomatik kan vara till stor nytta.

Dörrautomatik för mänskliga rättigheter

Enligt FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning har Sverige sedan 2009 förbundit sig att införliva vissa bestämmelser. Bygglagen reglerar frågan om anpassning och tillgänglighet och där tydliggörs att alla, även människor med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga, ska kunna ta sig fram i samhället. Dörrautomatik kan faktiskt, i många fall, ses som en lösning för rättvis inkludering.

Även ur smittskyddssynpunkt kan en dörr som öppnas och stängs automatiskt vara synonymt med trygghet och omtanke. Den ser till att det blir kontroll på luftflödet och därmed spridningen av virus och bakterier. Med smidig montering, långsiktiga underhållsavtal och rätt lösning för byggnaden kan nya dörrar öppnas – i bästa fall automatiskt. Läs vidare om fördelarna med dörrautomatik på denna hemsida: dörrautomatikstockholm.se

Rusta och matcha – ett program som hjälper dig att få jobb

20 Oct 2022

Att komma ut i vuxenvärlden och lyckas med allt direkt är inte enkelt. För dig som behöver hjälp med jobbsökandet så finns det Rusta och matcha som hjälper.

Livet var så oskyldigt och enkelt när man var barn. Det värsta som hände var att man tappade sin nalle, eller ramlade och skrapade upp knät. I vuxen ålder vet man att det är så mycket mer. Tiden som barn var ganska enkel ändå. Man slapp tänka på saker som boende, räkningar, hobbyer och framförallt försörjningen.

För många var artonårsdagen en dag man längtade efter. Men snabbt insåg man hur mycket mer ansvar och ekonomi man fick sköta själv. Det var inte så enkelt längre som när föräldrarna betalade. Var man dessutom arbetslös, så fanns inte pengarna där. Då behövde man få hjälp med att hitta ett jobb.

Bli vägledd av Rusta och matcha

Att komma ut på arbetsmarknaden är långt ifrån enkelt. Hur skriver man det bästa CV:t? Hur hittar man alla jobb? Framförallt, hur gör man för att inte tappa motivationen? Många frågor, men få svar. Däremot är det svar man kan få om man är med i programmet Rusta och matcha.

Det är ett program man kan gå via Arbetsförmedlingen. Där hjälper de dig på plats med CV, intervjuer och vilka jobb som kan passa dig. De matchar alltså dig med olika jobb. Rusta och matcha har hjälpt många människor att hitta ett jobb som passar dem. Få hjälp av rusta och matcha via denna hemsida: www.rusta-matcha.nu

Ta hjälp av en advokat när du ska skaffa arbetstillstånd

12 Oct 2022

Processen att skaffa ett arbetstillstånd kan vara lång och komplicerad. Man kan vilja ge upp redan vid första blanketten. En expert kan dock hjälpa dig i mål.

Att skaffa arbetstillstånd kan vara både krångligt och tidskrävande. Det är en process som kan ta ett helt år eller mer. Du behöver fylla i en mängd olika blanketter och orientera dig i en snårskog av byråkrati. Om du dessutom vill ta med dig anhöriga till landet är det ännu krångligare.

Om du behöver hjälp att skaffa arbetstillstånd i Sverige är det därför bäst att kontakta en advokat med rätt certifiering. Då går det nämligen mycket snabbare och du får stöd hela vägen. En expert på migrationsrätt vet hur man hittar vägen till arbetstillstånd och kan guida dig dit.

Att ansöka om arbetstillstånd kan vara krångligt även för företagare

Om du är företagare och behöver hjälp att ordna arbetstillstånd för din personal kan det vara lika komplicerat. Du kan troligtvis inte vänta i ett år på att få in rätt kompetens. En advokatbyrå med certifiering från Migrationsverket kan däremot snabba på processen till bara en månad eller till och med kortare.

Regelverket gällande arbetstillstånd är komplicerat. Oavsett om du ansöker för din egen del eller för din personal tjänar du på att ta hjälp av en jurist med relevant kompetens på området. Du behöver inte sätta dig in i alla regler. Ta istället kontakt med en expert så går det både snabbare och smidigare.

Entréskyltar i Stockholm får ditt företag att sticka ut från mängden

11 Oct 2022

Entréskyltar i Stockholm är ett perfekt sätt att få dina kunder att känna igen företaget och byggnaden. Allt för att skapa en så stark image som möjligt.

Tänk hur många människor som har gått förbi ditt företag utan att komma in. Hur många som har promenerat lugnt och stilla försjunkna i sina egna tankar och inte stannat upp vid synen av er byggnad. Om detta är något du vill ändra på så är en specialdesignad entréskylt något för dig.

Att ha en fin entréskylt kan göra underverk. Det allra första dina eventuella kunder ser när de är vid ditt företag är faktiskt ingången. För de som bara råkar gå förbi kan en fin skylt vara det som lockar dem att komma in. Och för de som faktiskt är på väg till byggnaden ger skylten ett utmärkt första intryck.

Med entréskyltar i Stockholm ger du ett bra intryck

Entréskylten är det som ramar in hela upplevelsen för dina kunder. Det är det första de ser när de kommer dit och det sista de ser innan de lämnar ditt företag. Med fina och personliga entréskyltar i Stockholm kommer känslan vara rätt från början till slut – det blir pricken över i:et under besöket.

Att ha en entréskylt som sticker ut kommer också göra ditt företag minnesvärt. Kanske går kunderna till och med och berättar för sina nära om den fina skylten utanför din byggnad, och helt plötsligt har du ännu fler kunder. Det är alltså en utmärkt investering för att sprida ditt varumärke vidare.

Säkerhetsdörrar – ett självklart val i Stockholm

9 Oct 2022

Det är mycket som är bra med säkerhetsdörrar. Om ni ansvarar för ett flerfamiljshus i Stockholm så överväg fördelarna med dessa dörrar noga. Läs här.

Det finns många fördelar med att sätta in säkerhetsdörrar i flerfamiljshus. Det första man tänker på är nog att dessa skyddar mot inbrott. Det stämmer, men det är faktiskt bara en del av sanningen. Säkerhetsdörrar har många fler funktioner än så. Ja, så klart är den främsta funktionen, huvudfunktionen, hos vilken dörr som helst att man ska kunna öppna och stänga om sig. Helst också kunna låsa och hålla det tätt.

Men utöver detta så skyddar säkerhetsdörrar mot brand och brandgaser, liksom mot matos, cigarettrök och annan misslukt som kan vara i trapphuset. Tack vare att de är så välisolerade så minskar de också de ljud som kan tränga in när folk går och pratar i trapporna.

Säkerhetsdörrar finns i olika stilar

Ytterligare en fördel, kanske den som får frågan om att investera i säkerhetsdörrar i Stockholm att tippa över till ett “ja”, är att dessa höjer värdet på lägenheterna. Att det finns säkerhetsdörrar är till och med något som ofta tas upp i mäklarnas annonser.

Så, om ni ansvarar för ett hyres- eller bostadsrättshus, ta er en ordentlig funderare och överväg om detta inte är något ni bör prioritera i budgeten. Ni behöver inte vara oroliga för att det ska bli fult. Det finns säkerhetsdörrar i alla möjliga stilar, så det går med all säkerhet att hitta dörrar som passar in hos er.

Rusta och matcha - rätt väg till jobbet

8 Oct 2022

Arbetsförmedlingens vara eller inte vara har under flera år varit en het politisk fråga. Många anser att det handlar om en myndighet som inte alls levererar i den omfattning man kan förvänta sig. De som får jobb får det via andra kanaler och främst då via det egna kontaktnätet eller genom exempelvis bemanningsföretag.

Det man ska veta är att arbetsförmedlingen anpassat sig till den nya tiden och att man idag kan anmäla sig till olika program som myndigheten står bakom - privata initiativ som man backar upp. Ett exempel på detta är Rusta och matcha och just detta ska vi titta lite närmare på här.

Arbetsförmedlingens tjänst Rusta och matcha har nämligen visat sig vara ytterst effektivt för arbetslösa att anmäla sig till i jakten på jobb och sysselsättning som exempelvis vidare studier. Idag finns Rusta och matcha i 85 svenska kommuner - och det lär också bli betydligt fler vad det lider.

Rusta och matcha ger stöd och råd

Om man enkelt ska förklara upplägget så handlar det om att man väl där som anmäld får en personlig coach - en utbildad lots - som guidar och hjälper en fram till dess att man hittar ett arbete. Hjälpen kan exempelvis innebära att man får träna på att skriva ett CV eller slipa på en teknik som fungerar i samband med intervjuer. Det kan också innebära att man ges en enklare utbildning i sådant som idag är ett måste på arbetsmarknaden och då primärt basala kunskaper i hur man hanterar en dator.

Det handlar dessutom om att Rusta och matcha har ett stort kontaktnät som man kan använda sig av. Många företag samarbetar med Rusta och matcha och då rätt kompetens visar sig så får företaget också denna kompetens presenterad för sig. Man kan även se att deltagarna ges ett enormt stöd i form av motiverande samtal och genom hjälp med att identifiera styrkor som kan innebära att man kan öppna upp för arbetssökande inom helt nya områden och branscher.

Rusta och matcha tar, till skillnad från andra privata initiativ, heller inte betalt förrän en deltagare de facto blivit sysselsatt. Något som visar på vilka ambitioner som finns.

← Äldre inlägg