Att starta eget i Tyresö

Ska du starta en redovisningsbyrå? En målarfirma? Eller kanske en tobaksbutik? För dig som bor i Tyresö finns det hjälp av kommunen att få, precis som det gör i övriga av landets kommuner. Exakt hur den hjälper ser ut skiljer sig dock från kommun till kommun – här tar vi upp vad som gäller i Tyresö.

Klart är att kommunerna har mycket att vinna på att hjälpa till det lokala näringslivet, och många jobbar aktivt för att underlätta för lokala företag. Det här kan leda till ökad sysselsättning och skatteintäkter, vilket innebär att det ses som en investering värd att satsa på.

Nyföretagarcentrum

Tyresö, precis som en rad andra kommuner i landet, samarbetar med Nyföretagarcentrum. Här går det att få rådgivning kring att starta eget företag, nästan oavsett vilken bransch det gäller. Vill du öppna en redovisningsbyrå, tobaksbutik eller ett konsultbolag inom IT kan du få hjälp här.

Det går att ringa till Nyföretagarcentrum vardagar under kontorstider. Därutöver finns det möjlighet att komma i kontakt med organisationen på någon av deras träffar och events. Till exempel hålls informationsträffar ute på Tyresö, starta-eget-frukostar, mässor och andra typer av evenemang. En förmån som många använder sig av är möjligheten att ansöka om en mentor som ger stöd under ett års tid.

Skaffa hjälp med redovisning

Bara i Tyresö finns flera redovisningsbyråer att använda sig av när affärerna väl börjar rulla. Många tycker om att stödja sitt lokala näringsliv, och om du är en av dem, kan det rätta valet vara en redovisningsbyrå på Tyresö. Precis i början av din entreprenörskarriär kanske det här inte är aktuellt. När din verksamhet börjar generera pengar har du råd att lägga över redovisningen på en annan och anlita en redovisningsbyrå, istället för att göra det här själv. Det frigör tid för dig att expandera ditt företag istället.

Vad gör kommunen, konkret, för att främja näringslivet?

Det finns en rad tjänster som Tyresö kommun erbjuder i syfte att stärka näringslivet på öarna. Till exempel:

  • Bjuder regelbundet in företagare till möten för information och diskussion.
  • Erbjuder rådgivning för nya företagare genom Nyföretagarcentrum (som nämns högre upp i den här texten).
  • Samarbetar aktivt med Tyresös lokalavdelning av föreningen Företagarna.
  • Stödjer andra lokala företagarnätverk.
  • Stödjer Ung Företagsamhet på olika sätt, och deras verksamhet på Tyresö gymnasium.
  • Erbjuder service för företagare vid kommunens servicecenter.

På senare år har Tyresö ansetts förbättra sitt företagarklimat radikalt. Idag finns de på topp 25 i Svenskt Näringslivs årliga ranking. 

15 Mar 2018