Bättre resultat genom utökad kontorsstädning

Många arbetsgivare ser enbart till resultat och produktion och glömmer genom detta att man faktiskt har ett ansvar för att få så bra sådana som möjligt. Det vill säga; man är förblindad av att nå ett så bra resultat som möjligt och där man ger sina anställda de verktyg de behöver – vidareutbildningar, morötter i form av bonusar och löneförhöjningar och kanske resor – men där man ändå inte utvecklas i den riktning man vill och anser att företaget har potential till att göra.

Här måste man ställa sig frågan; har jag verkligen gjort allt? Svaret är förmodligen nej och en sak som många glömmer i detta gäller arbetsmiljön. Kort sagt; får de anställda verkligen bästa möjliga förutsättningar och är lokalen där de jobbar utformad på ett korrekt sätt?

I många fall så kan en översikt av lokalen där de anställda jobbar ge en väldigt positiv effekt och om vi ger ett exempel på några områden där en företagsledning bör rikta sin uppmärksamhet så kan vi göra detta genom några punkter. Vi kan här säga att det handlar om ett vanligt företag i Stockholm – femton anställda som sitter på ett kontor och jobbar med att sälja produkter- och tjänster via både telefon och via internet. Här är några områden som definitivt kan vara värda att se över för en ökad produktion:

  • Ventilation. Ett återkommande problem på arbetsplatser (särskilt kontor) gäller ventilationen. Ser man att de anställda har svårt att koncentrera sig, jobbar sämre (mer uppenbart än vanligt) ju längre dagen lider eller ofta blir sjuka. Ja, då kan det vara läge att se över ventilationsfrågan. Frisk och fräsch luft gör en otrolig skillnad och tyvärr är denna fråga något som ständigt göms bort – trots OVK besiktningar.
  • Kontorsstädning. Hur ofta sker en kontorsstädning på kontoret i Stockholm? Femton personer sittande på ett kontor skräpar ner och hygienen blir otroligt viktig att hålla efter. Många företag glömmer bort sin kontorsstädning och drar snarare in på denna än att se de uppenbara fördelarna. Utökad kontorsstädning skapar större trivsel, hindrar sjukdomar och ger en bättre produktivitet. Dessutom: kontorsstädning är bra sett till kunderna också. Vem vill göra affärer med ett företag i Stockholm vars toaletter, kök och arbetsbänkar är överlarmade av smuts? Kontorsstädning har dessutom fördelen av att tjänsten är billig; åtminstone i Stockholm där det finns ett stort urval av städföretag som specialiserat sig på tjänsten.
  • Ljud. Hög ljudvolym är – liksom ventilation – något som påverkar koncentrationen negativt. Datorer som surrar, tangenter som trycks ned, samtal med kunder och med medarbetare är ljud som är vanligt förekommande på ett kontor i Stockholm. Lösningen? Akustiktak är väldigt bra och absorberar effektivt bort det värsta bruset. Även ljuddämpande skärmar och lösningar av glas kan vara värda att överväga.
19 Sep 2017