Bjud inte in inbrottstjuven

Oberoende vad det är som ditt företag säljer, är det ingen som vill ha påhälsning av inbrottstjuvar. Under förra året var det så många som mellan 4.000 till 6.000 inbrott och rån. En hemsk siffra med tanke på att bakom varje rån och inbrott är det människor som blir drabbade. Vissa mer än andra, givetvis. Man kan inte riktigt jämföra dem med varandra, gemensamt med dem alla är att man drabbas av någon skada, antingen på egendom, eller i förluster. av intäkter, eller att det helt enkelt ger en känsla av otrygghet. För andra kan rån ge långvariga känslosamma sår och trauman, beroende på hur det hela gick till. Driver man en rörelse, där kunder kommer och går, vet man att man är sårbar för tjuvar som gärna vill ta sig in och förstöra. Därför är det viktigt att kunna skydda sin rörelse, även om man inte kan skydda sig helt och hållet kanske man vill sinka för tjuven att ta sig in och kanske tas på bar gärning om det är svårt att ta sig in. För vem som helst som drabbas av förlust förlorar man tron på omgivningen och kan känna sig otrygg.

Skaffa skydd mot inbrott

Därför behöver man skydda sig så gott det går. Även om man inte kan skydda sig till 100 procent, vill man trots det göra det så svårt som möjligt för inbrottstjuven. Man vill inte inbjuda till stöld, samtidigt som man vill göra sin butik så attraktiv som möjligt. Det är en svår balansgång mellan att erbjuda och göra sin butik så attraktiv som möjligt men hålla borta tjuvar. Hur inreder man sin butik så att den är så inbjudande som möjligt, samtidigt som man inte vill bjuda in fel personer? Varför inte inreda med produkter som samtidigt som de säljer inredning, samtidigt är experter på säkerhet?

Säkra dörrarna in till din affär

Dörrarna in till butiken är ju det mest sårbara. Det är ju där inbrottstjuven tar sig in. Därför behöver man förstärka ingången så gott det går. Samtidigt som man inte kanske vill att kunderna ska behöva gå in genom en ståldörr varje gång som de kliver in i affären. Istället för ståldörrar kan man ha rulljalusier av stål som man kan dra ner när det är stängt och dra undan när kunderna ska kunna komma in. Tjuvarna brukar försöka ta sig in med så få vittnen som möjligt, vilket är nattetid. Varför inte ha säkra och trygga rulljalusier av stål för säkerhetens skull? Varför inte anlita ett säkerhetsföretag som monterar de säkraste rulljalusier som finns på marknaden? Då får man både säkerhetsprodukter och något som är anpassat för butiker som är anpassade för kunder.

28 Apr 2018