Bra kontorsmöbler går även att hitta begagnade

Går det bra för ert nystartade företag? Har ni nya lokaler och fler anställda? Då gäller det att fylla arbetsplatsen med kontorsmöbler som ger en bra arbetsmiljö och trivsel för alla.

Men hur ska man tänka då man möblerar en arbetsplats? Ska man köpa nytt eller begagnat? Det går faktiskt att få tag på en hel del bra begagnade kontorsmöbler som nästan är som nya. Värdeminskningen på kontorsmöbler är dessutom stor så det går verkligen att fynda till bra priser. Kontorsmöbler är dessutom oftast av hög kvalitet och många av möblerna är tänkta att hålla i minst tio år. Nackdelen med att köpa begagnat är att man inte får någon garanti på möblerna vilket är fallet då man köper nytt. Så går något ändå sönder får man själv reparera.

Fördelen med att köpa nya kontorsstolar är att garanti ingår

Köper man helt ny inredning så slipper man få problem med eventuella dolda fel som kan dyka upp. Höj och sänkbara skrivbord vill man ska fungera och inte fastna i fel läge. En kontorsstol slits dessutom mycket då den oftast används dagligen under hela arbetsveckan. Slitage och påfrestningar är alltså stora på just kontorsstolar. Provsitt därför alla stolar och kolla så att reglage fungerar. Begagnade hurtsar och skåp bör också kontrolleras. Öppna varenda skåpdörr och låda och kontrollera så att de går lätt att stänga. Kolla också att det finns nycklar till de som är låsbara.

Ergonomi och funktion är viktigast då man väljer möbler till arbetsplatsen

Det kan också bli lite variation på möblerna om man köper begagnat då det kan vara svårt att hitta enhetliga möbler till alla. Men det behöver inte vara en nackdel. Men har man företaget som känner att man måste visa upp senaste designen och färgerna på kontorsstolarna så ska man kanske köpa nytt. Fast en udda lite lagom sliten miljö kan också signalera självsäkerhet och inte minst miljötänk. Viktigast är ändå att möblerna är ergonomiskt anpassade och att de fungerar. Även då man köper nytt. Vid köp av en stol till arbetsplatsen kanske man ska tänka på om den måste ha hjul, går att justera i höjdled och har bra stöd för ryggen. Vi rekommenderar till exempel ergonomisk arbetsstol. Är det inte till ett nytt kontor utan där man ska byta ut slitna möbler så är det en fördel och höra efter med de anställda och se vad de tycker och vilka önskemål de har.

16 Mar 2020