Bygg eget kontor nära bostaden

Arbetar du hemifrån med jämna mellanrum, eller mest hela tiden? För vissa människor innebär det en risk att arbeta hemifrån. Risken är stor att man börjar plocka i eller ur diskmaskinen, sätter i tvättar i tvättmaskinen, eller vattnar blommor i stället för att arbeta ihärdigt. För dem som har små barn är det ännu svårare. Barn förstår inte varför vuxna gör annat än leker med dem när de vuxna är hemma. Då kommer de och ska klättra och klänga när man sitter och ska arbeta, eller som helst vill rita och knappar ihärdigt på datorn när man arbetar på den, eller drar ur sladdar och tror de är goda att ha i munnen. Då kan ett eget kontor, på den egna gården vara ett bra alternativ för att kunna arbeta ostört, men ändå hemifrån.

Hitta byggföretaget som kan bygga hemmakontoret

Har man ett hus på gården som man kan gå till, och som hjälper en själv att arbeta ostört och som man kan gå hem från, kan det bli lättare att koncentrera sig på arbetsuppgifterna medan man är där och behöver inte splittra sig hemma när man helst ska arbeta med sitt jobb. Då gäller det att hitta ett byggföretag som inte kostar skjortan och som kan bygga det med bra lösningar som gör dig nöjd och som du har nytta av. Bygger man ett litet hus som Attefallhus eller som en Friggebod, behöver du inte ens ett bygglov för det. Bygger du en Frigebod har du ingen möjlighet att dra dit vatten och avlopp (om du vill ha toalett på kontoret). Det kan du däremot om du bygger ett Attefallshus, som är en större byggnad och som du kan installera både badrum och kök i, om du så önskar. Läs mer om byggföretag på byggföretagstockholm.com.

Så kan du få ett komplett kontor nära bostaden

Ett Attefallshus får ha en taknockshöjd på 4 meter och byggarean frå inte bli mer än 25 kvadratmeter. Det blir inget stort hus, men kanske tillräckligt som kontor och som arbetsplats för att kunna arbeta med koncentrerat när man väl arbetar hemifrån. Många behöver sällan mer än den kunskap som man har inombords, plus en dator, en telefon, skrivare, skrivbord och skrivbordsstol. Har man sedan ett bredband för internetuppkopplingen är kontoret komplett.

Bor man på landet är detta en utmärkt lösning, då boende på landsbygden kan medföra svårigheter att hitta de där jobben som man kan försörja sig på. Har man arbetat som tjänsteman (eller kvinna) mesta tiden av sitt arbetsliv kan det vara svårt att arbeta med praktiska arbeten.

1 Aug 2018