Cannes – Sol, bad….och konferens

Cannes är känt för ett varmt och skönt klimat, en mängd stora festivaler och delvis för att vara en konferensort. Det är nämligen inte ovanligt att exempelvis svenska företag åker hit och har konferens i Cannes istället för att ha det i Sverige. Vad kan konferensdeltagaren vänta sig under resan? Självklart beror det på vilket hotell som bokats, var konferensen ska hållas och vilka upplevelser som ska genomföras. Men visst har Cannes spännande upplevelser att bjuda på. 

För företag inom bilbranschen kan ett besök på testbanan för Formel-1 bilar vara ett uppskattat inslag på resan. En bana som används för att testa fram olika bilar men även för de som vill prova att köra en av dessa bilar. Bara du har körkort kan du få gasa en bil i närmare 240km/h. Ett minst sagt uppskattat sätt att toppa några dagars konferens.

Filmfestival – och egen Oscarsgala

Cannes kanske är allra mest känd för den enormt stora filmfestivalen som genomförs en gång per år. En filmfestival som gör att staden kokar av journalister, kändisar och de som älskar film. Detta är självklart något som upplevelseindustrin tar fasta på vilket gör att man kan göra egna filmer och ha ”glitter och glamour” via egna Oscarsgalor.

Svenska resebyråer som anordnar konferensresor – bland de bästa är till exempel SOF Event – ordnar även med underhållning och upplevelser för deltagarna. En av dessa handlar just om att skapa film. Tillsammans i grupper skapas tv-reklam för företaget varpå man äter middag och har Oscarsgala. 

Gamla Stan – Lugnt och pittoreskt

Är 240km/h eller en Oscarsgala för fartfyllt efter flera dagars konferens? Önskar deltagarna något mer lugnt och kulturellt? Cannes är även känd för Gamla Stan. De delar av staden som tydligast bär sitt historiska arv. Delar av denna stad är från medeltiden och de smala gatorna och pittoreska caféerna bär denna känsla vidare. Självklart besöks då även klocktornet Tourdu Suquet som nog är den byggnad som främst kännetecknar Cannes. 

Hamnen – För att se lyxbåtar

Ta en paus från dagens schema och gå ner till hamnen för att imponeras av riktigt dyra, stora och exklusiva yachter. Prislappen är aldrig under ett par miljoner och dessa imponerar verkligen i storlek och lyx. Köp en fika på vid stranden och njut av de mäktiga båtarna. Fikat har du i alla fall råd med…

Sainte-Marguerite – För dig som söker lugnet

Är det lugn och ro som önskar kan Sainte-Marguerite rekommenderas. En ö full med vackra vandringsleder som slingrar sig genom ett vackert naturlandskap. Ön har även en del historiska sevärdheter men framförallt är det lugnet som lockar. 

17 Dec 2018