De här jobben kan du söka i Göteborg

Den som vill jobba i Göteborg har många yrken att välja mellan. Vissa kräver en del erfarenhet och utbildning, medan vissa av jobben är enklare. I den här texten kan du läsa om vilka jobb du kan söka om du vill flytta hit.

Erbjudandena som listas är endast exempel och avser tillhandahålla en överskådlig bild av de arbetstillfällen som finns i staden. Inga kontaktuppgifter till företag finns alltså, utan textens syfte är bara att ge exempel på vilka områden man kan rikta in sig på som arbetssökande i Göteborg.

Målare

Tjänsten vi använder oss av är en av Sveriges största för jobbsök. Skulle man jämföra med flera tjänster skulle säkerligen ännu fler erbjudanden visa sig. En sökning på ordet ”målare Göteborg” ger oss sex annonser på en gång.

De flesta firmor ställer som krav att man har gesällbrev, det vill säga att man har gjort sin tid som lärling. Något annat som arbetsgivarna gärna ser att man har är körkort. Hos de flesta är detta ett krav. Som målare åker man självständigt runt till olika kunder och det är därför lätt att se varför ett körkort är nödvändigt för tjänsten. Om du vill anlita en professionell målare i Göteborg kan du klicka här.

Kock

En sökning på ”Kock” ger oss genast många träffar i jobbsökartjänsten, betydligt fler än målare. I Göteborg, i likhet med andra större städer i landet, har restaurangbranschen sett en god tillväxt på senare år. De allra flesta arbetsgivare söker en erfaren kock. Är man en kock utan erfarenhet, men utbildning, är det möjligt att man får börja på ett mindre ställe för att sedan jobba sig uppåt.

Många ställer krav på att de som söker tjänsten minst ska ha fem års erfarenhet av yrket. De flesta skriver också att kocken ska vara ”driven”, ”brinna för yrket” och liknande beskrivningar. En ambitiös personlighet verkar alltså premieras starkt, vilket visserligen är i likhet med de flesta andra yrken.

Personlig assistent

Även en sökning på ”Personlig assistent” ger oss fler träffar än sökningen på ”målare Göteborg”. I likhet med tjänsten som målare är det många arbetsgivare här som efterfrågar körkort, men det är inte ett lika vanligt förekommande krav som i målarbranschen.

Som personlig assistent värderas dina personliga egenskaper högt. Ofta finns inget krav på varken erfarenhet eller utbildning, men att du och den du ska vårda kommer bra överens är däremot viktigt. Ofta arbetar man hemma hos någon och hjälper honom eller henne med vardagliga bestyr – men det kan se helt olika ut från tjänst till tjänst. Till exempel söks det just nu ”utgångsassistenter” (någon som kan följa med under nattklubbsbesök) och assistenter som gillar att resa. Hur jobbet som personlig assistent blir beror helt på personen som du ska hjälpa.

18 Sep 2017