En utbildning i HLR räddar någons liv i Göteborg

Att boka in en utbildning för att lära sig HLR kan vara det viktigaste du gör i livet, för att rädda någon annans liv. Framförallt om du bor i Göteborg.

Varje dag drabbas drygt 25 personer av hjärtstopp i Sverige, utanför sjukhus. På ett år blir det cirka 10 000. Av dessa är det ungefär 600 som räddas och överlever. Hjärtstoppet beror ofta på en hjärtinfarkt, men det kan även vara andra orsaker.

Många tänker nog att det främst är gamla och sjuka som drabbas. Det är såklart vanligt, men det är tyvärr fler än dem. Även unga och friska kan helt plötsligt och oväntat drabbas av ett hjärtstopp. Det kan vara någon du möter på stan, en kollega, en vän eller din allra käraste familjemedlem.

Utbildning i HLR bättrar på siffrorna

I storstäderna bor det fler människor. Därmed ökar sannolikheten att du kommer möta någon som får hjärtstopp, tyvärr. Men samtidigt, ju fler människor som bor där, desto fler potentiella livräddare finns det. Åtminstone om alla utbildar sig. Att lära sig HLR är inte svårt, men det är viktigt att repetera kunskapen med en kurs då och då.

Att boka en HLR-utbildning i Göteborg är enkelt. I de större städerna finns ofta många kurshållare att välja bland. Därmed finns det ingen ursäkt att inte lära sig rädda liv. Har du inte redan gått en kurs, boka en nu! Ju fler som går en utbildning, ju bättre. Förhoppningsvis kan siffran som räddas efter ett hjärtstopp öka rejält.

10 Jul 2023