Ett hundfoder som håller vad det lovar

När en hundägare köper hundmat från Rusta, eller någon annan affär, vill den veta att detta hundfoder håller måttet. Hunden är självklart värd det bästa.

Många hundägare räknar sin hund som sin absolut bästa vän. En trogen följeslagare som alltid finns där, tröstar, leker och håller sällskap. Hunden är ett väldigt troget djur som gärna följer sin herre i spåren. Dag som natt håller sig hunden gärna nära människan och vaktar sin flock. Inte konstigt att den blivit ett så uppskattat husdjur.

Sin bästa kompis vill man självklart skämma bort med ett riktigt bra hundfoder. När matte eller husse handlar hundmat från Rusta, eller någon liknande affär, vill hen därför försäkra sig om att maten håller måttet. Men hur vet man egentligen vilken hundmat som är riktigt bra? Vad ska man hålla utkik efter?

Rätt hundfoder

Det märks oftast på hunden om den uppskattar sin hundmat. Om den glatt glufsar i sig det hundfoder ägaren häll upp i skålen är det ett tydligt tecken på en uppskattad smak på fodret. Huruvida hundfodrets sammansättning är korrekt är något svårare att avgöra för ägaren. Det gäller att ha bra koll på sin hund för att se att den mår bra av sin mat.

På vissa förpackningar av hundfoder kan man utläsa vilken typ av hund som bör äta fodret. Det kan till exempel stå att fodret är för äldre hundar eller hundar som behöver hålla nere vikten lite. För riktigt unga hundar ska man satsa på ett bra valpfoder. Dessa innehåller vad valpen behöver.

20 Jan 2023