Eventbolag – eller boka själv?

När företag ska åka iväg på konferens är det mycket vanligt att konferensen kombineras med event, en upplevelse tillsammans som för gruppen samman. Många väljer att åka till Stockholm då huvudstaden minst sagt har något för alla smaker. Detta oavsett om man söker teater och underhållning eller adrenalinfyllda upplevelser. Frågan blir däremot inte bara vad som ska bokas in utan även vem som ska göra det. Ska ett eventbolag anlitas eller ska allt bokas av någon på företaget?

Ett eventbolag jobbar med kompletta lösningar vilket även är dess styrka mot att ta hand om alla bokningar själv. I Stockholm finns eventbolag med relativt olika inriktningar då vissa fokuserar på småföretag och andra hellre gör stora fester och evenemang med hundratals gäster.

Svårigheten att kombinera på egen hand

Det finns primärt två fördelar med att anlita eventbolag istället för att låta någon på företaget avsätta tid för att boka biljetter, konferenslokal, underhållning m.m. För det första handlar det om tidsaspekten. Finns det någon på ert företag som kan avsätta en förmiddag till att ringa runt till olika hotell och boka konferensen, boka tågbiljetterna och sedan hitta ett event som finns inom lagom avstånd från hotellet.

Det tar självklart inte lång tid att boka allt om det är ett företag med 3 - 4 anställda och företagseventet hålls på samma hotell som man bor på, eller på gångavstånd. Men hur lång tid tar det att ordna allt om det är 45 personer som ska med? Är det värt att låta en anställd ta hand om detta på arbetstid vilket därmed gör att den produktion som annars hade genomförts måste ligga på is.

Större flexibilitet

Den andra fördelen handlar om flexibiliteten. Självklart har eventbolag i Stockholm betydligt fler kontakter i staden än vad andra företag har. De kan därmed hitta flexibla lösningar som annars varit svåra att nå.

Kanske vill ni ha catering till en speciell lokal och ha företagseventet på en special plats eller anpassat för deltagare som har funktionsnedsättning. Med erfarenhet av branschen, många kontakter och möjlighet att hitta flexibla lösningar kan ett eventbolag hitta lösningar på de flesta önskemål. Det är ju trots allt deras uppdrag att hitta lösningar – oavsett vilka önskemål som kunden har.

 Sammantaget kan sägas att eventbolag har flexibiliteten, kunskapen och tiden som behövs för ett uppskattat företagsevent. Detta framförallt om det handlar om större sällskap. Med mindre sällskap är det relativt enkelt att orda hela konferensen och eventet på egen hand.

Popup Works är ett företag i Stockholm som anordnar olika typer av företagsevent.

12 Dec 2018