Håll nere kostnaden på möblerna till kontoret

Ett skrivbord kan kosta flera tusen och utöver det behövs hyllor, byråer, mattor osv. Att inreda ett kontor kan bli riktigt dyrt – eller inte. Det beror helt på vad man väljer för väg. I Stockholm hittas följande möjligheter till att pressa priset. 

Hyra

Är du osäker på vilken kontorsinredning som passar på kontoret? Eller vet ni om att ni ska flytta inom ett eller två år? Kanske tycker ni om att byta inredning relativt ofta. Då är det bästa alternativet att hyra möbler och inredning. Fördelen är just flexibiliteten. 

Det finns även en annan fördel med att hyra kontorsinredningen. Har du ett mindre företag kanske det är svårt att lägga ut en stor summa på möbler och inredning på en gång. Dessutom tar det tid att plocka ihop detta och köra ut det till kontoret. 

Att hyra blir därmed billigare på kort sikt. Har du däremot planer att behålla möblerna under många år blir köpealternativet bättre. 

Utbudet av företag som hyr ut kontorsmöbler och kontorsinredning i Stockholm är relativt stort. Det som däremot varierar mellan dessa är vilka möbler de har att erbjuda och inte minst under hur lång tid de hyr ut. Många hyr ut enbart under kortare perioder medan andra har längre leasingavtal. 

Hyra med service

Ett alternativ är även att hyra med service. Ett exempel är ett företag i Stockholm som hyr ut grönväxter (inte plast). De kör ut växterna, tar hand om dem och ser till att de mår bra. Det följer alltså med en viss service. Skulle växten dö får man en ny helt gratis. Vill man byta till annan växt kostar det en mindre summa. 

Ett smidigt sätt att inte bara få det snyggt på kontoret utan även få service så att växterna lever och mår bra. Sett ekonomiskt kan detta till och med vara billigare än att köpa stora grönväxter själv. Men allt beror på hur gröna fingrar man har och hur länge man förväntar sig hålla dem i liv…

Köpa begagnat

Boka en släpvagn och planera in en dag då du åker runt till en rad olika secondhand-butiker i Stockholm. Enligt Hitta.se så finns det hela 144 st som kan besökas. Nu är kanske inte alla aktiva eller öppna alla dagar men det finns ändå ett gediget utbud att välja mellan. 

Andra vägar till att köpa begagnat är att gå via begagnatsidor som Blocket. Eller varför inte lägga ett skambud på inredning till kontoret på Tradera och sedan hoppas på det bästa. Läs mer om miljövänlig kontorsinredning i Stockholm på: http://www.inventia.se.

29 Oct 2018