Här får man hjälp med ekonomisk plan som BRF

Om man som bostadsrättsförening vill ha hjälp med sin ekonomiska plan kan man vända sig till dedikerade juristfirmor som har ekonomisk plan för BRF som område.

Det har blivit dags att presentera en plan för er bostadsrättsförenings ekonomi. Ni har tittat på de tidigare planerna och ser vad som ska ingå. Förutom att ni ska redogöra för föreningens inkomster och utgifter, behöver tydliga ritningar över era fastigheter finnas samt planer på eventuella tillbyggnader eller reparationer finnas. Självklart vill ni även kunna ge medlemmarna möjlighet att sälja om de så önskar. Eftersom den tidigare ekonomiansvarige i föreningen valt att avgå, måste nu den nytillträdde ta över. Men som ny på posten vill denna gärna ha lite hjälp med allt som rör den ekonomiska planen för er BRF.

Experter hjälper till med ekonomisk plan för BRF

Varje bostadsrättsförening behöver ha en ekonomisk plan , där man presenterar planerade tillbyggnader, försäljning av lägenheter samt inkomster och utgifter i föreningen. Behöver man hjälp med sin ekonomiska plan kan man vända sig till erfarna jurister som jobbar med just bostadsrättsföreningar och hjälper till med detta. Ofta kan man få en gratis rådgivning av sin jurist gällande vad som ska ingå i den ekonomiska planen. När planen är klar ska den sedan betraktas och godkännas av två intygsgivare som avgör om man har rätt att exempelvis upplåta lägenheter till framtida köpare. Det är därför viktigt att planen är så utförlig och transparent som möjligt för att man ska få en rättvis inblick i föreningens ekonomi. Läs mer om ekonomiska planer på denna sida: https://www.ekonomiskplanbrf.se/

5 Jun 2022