Inbrottslarm i Stockholm – det behövs

Du kanske aldrig kan känna dig helt säker i Stockholm, men du kan åtminstone känna dig något tryggare med ett inbrottslarm. Ett stabilare val än en vakthund.

Det är någonting med inbrott som får en att bli illa till mods. Tanken på att någon okänd person befinner sig i ditt hus och rotar omkring bland dina personliga saker är både obehagligt och integritetskränkande. Det är alltså mer än enbart ett brott i lagboken, det är en kränkning av den fundamentala tryggheten.

Många mår därför bättre av att installera ett inbrottslarm i hemmet. Larmet i sig kan se lite olika ut. En del har det aktiverat för nedervåningen under natten om man till exempel sover på övervåningen. Men det vanligaste är antagligen att larmet vaktar huset medan du inte är hemma.

Inbrottslarm går före hunden

Andra väljer till exempel att skaffa en vakthund för att hålla tjuvarna på avstånd. Men vill man vara riktigt säker så ska man leta efter ett effektivt inbrottslarm i Stockholm. Även om hunden alltid gör sitt bästa är det inte säkert det räcker till. Tjuvarna kan ju slå till när du är ute och rastar den eller ännu värre – oskadliggöra hunden.

Nej, ska man känna sig riktigt trygg så är nog ett bra inbrottslarm ett måste. Gärna ett sådant som är direkt kopplat till någon form av säkerhetstjänst som kan rycka ut till platsen så fort larmet aktiveras. Man hade naturligtvis önskat att vi levde i en värld där det inte behövdes, men det är nog en naiv tanke numera.

12 Mar 2023