Ingen marknadsföring utan bilder av reklamfotograf

Om du inte syns finns du inte. Så enkelt är det. Vill du ha kunder? Har du bra produkter och tjänster men en hemsida utan träffar? Du behöver foton och det är dags att anlita en reklamfotograf.

Idag mer än någonsin är synlighet viktigt. På en marknad där potentiella kunder ständigt matas med information är placering och fotografier livsviktigt för överlevnaden. Tjänster och varor från hela världen finns endast ett klick bort för kunderna och för att inte bli frånseglad av konkurrenterna krävs en aktiv marknadsföring. Hur ser egentligen din hemsida ut? Lockar den till läsning? Finns kontaktinformation lätt tillgänglig? Berättar hemsidan ens vad ni håller på med i företaget och vilka produkter ni säljer? För att inte tala om vilka ni är? Och hur ser det ut med er närvaro på sociala medier?

Vikten av ett snyggt och attraktivt bildmaterial

Att ha ett bildmaterial som andas professionalitet är oerhört viktigt oavsett vilken typ av verksamhet man bedriver. Om du främst koncentrerar verksamheten på varor så ska de presenteras på ett sätt som lockar till vidare intresse även efter första bilden. Skärpa och rätt ljussättning är därför a och o för att betraktaren ska vilja se mer. Är det istället så att ditt företag erbjuder tjänster till kunderna? Då behövs den typ av fotografier där den verksamheten framgår. Handlar det om en firma som erbjuder hantverkstjänster fungerar bilder på dina anställda i arbete som intresseväckare, tillsammans med bilder på de färdiga resultaten. Det fungerar däremot inte alls för exempelvis bokföringstjänster utan då behövs andra grepp. En bra bild drar in åskådaren i texten och konceptet och föder intresse. I vissa fall är det dig som person som bör vara i fokus. Detta kan till exempel vara fallet om du sysslar med någon form av kreativ verksamhet - tänk debattör, föredragshållare eller någon form av scenkonstnär.

En reklamfotograf kan stå för mer än bara fotografier

En reklamfotograf kan mer än bara det rena hantverket med skärpedjup och exponering och beskärning. Genom den erfarenhet en erfaren fotograf skaffat sig genom åren kan hen också bidra med idéer och förslag. Den bild du tänkt dig kanske inte fungerar lika bra som fotografens förslag och just detta är en av anledningarna till att det är så bra att bolla idéer med ett proffs. En reklamfotograf kan genvägar och alla trix som krävs för att åstadkomma merförsäljning för dig, så ta kontakt redan idag.

10 Apr 2020