Jobbet som måste göras

Det är tur att det finns någon som åtar sig varje arbetsuppdrag som det finns. För att tömma fettavskiljare är ett arbete som är tungt och som inte passar för de som har känsliga näsor.

Om allt fett som används i restauranger och i tillverkning hade hällts ut i avloppen så hade det snabbt tagit stopp. Det vill säga i avloppen. För fett som kyls ned tjocknar och blir segt som tuggummi. Det innebär att oljan en bit in i avloppsröret saktar in och bosätter sig. Dessutom kommer fettet samla på sig diverse andra nedspolade kompisar som fastnar i den sega och växande massan. Till slut tar det totalt stopp och allt som spolas ner kommer upp igen i ett annat avlopp. Något som de som varit med om just detta inte tänker tillbaka på som sitt roligaste eller trevligaste minne.

Med skicklighet och goda förutsättningar

Idag finns det fettavskiljare som kan installeras i alla storkök, restauranger och tillverkningsindustrier. Det är en ganska enkel utrustning som gör att olja automatiskt skiljs ut från det renare vattnet, och fastnar i en behållare. Just den behållaren kan du sedan ringa och beställa tömning av, när den är full. Till din hjälp kommer det då ut en sugbil för att tömma din fettavskiljare. Och det är vid det tillfället som du troligen väljer att passa på att åka ett ärende eller på semester. För när en fettavskiljare ska tömmas så krävs det tunga och långa slangar. Dessutom töms illaluktande och härsken olja. Läs mer om fettavskiljare här: fettavskiljare.org

10 Apr 2021