Kan en redovisningsbyrå hjälpa mitt företag i Göteborg?

Att driva ett eget företag är inte det lättaste – många upplever att just det där med bokföring, redovisning och skatter tillhör det absolut jobbigaste och detta oavsett vilken storlek man har på detta företag. Det är helt enkelt inte det som man primärt jobbar med – man startar sitt företag för att man vill arbeta med det man är duktig på och säg då att det företag man har är specialiserat på snickeri, ja, då är det inte direkt bokföringen som är det man helst vill göra.

Det tar nämligen tid, kostar mycket pengar om man räknar fel och tar fokus från firmans huvuduppgifter – många upplever också att det är just denna del som får dem att överväga en avveckling av sitt företag. Det är här som man gärna glömmer att det faktiskt finns företag som enbart jobbar med bokföring och annat som rör siffror, skattetabeller och faktureringar och att man faktiskt kan anlita en sådan för att få bukt med sina problem. En redovisningsbyrå kan definitivt få ett företag att komma på fötter igen – både ekonomiskt och i ren arbetsglädje. Har du ett snickeri i Göteborg och tycker att all din lediga tid går åt till att sitta med pappersarbete – ja, varför då inte anlita en redovisningsbyrå som sköter det åt dig? På så sätt kan du koncentrera dig på det din firma är startad för – i det här fallet snickeri i Göteborg – och låta redovisningsbyrån ta hand om allt arbete som du tycker tar både tid och lust ifrån dig.

Det kan dessutom vara så att du räknat fel och betalat för mycket exempelvis skatt – då gör den redovisningsbyrå en enkel korrigering och plötsligt har du mer pengar på kontot än vad du från början räknat med. Så kan alltså en redovisningsbyrå hjälpa en snickarfirma, men detta gäller i stort sett inom alla branscher och områden över hela landet. Man gör det som man är bra på, helt enkelt och en redovisningsbyrå är duktig på siffror, skatter och avdrag medan en snickarfirma alltså primärt naturligtvis just snickrar – att ta hjälp av varandra kan vara en god investering.

Om du vill läsa mer om hur en redovisningsbyrå kan hjälpa dig, så läs här: www.redovisningsbyrågöteborg.nu

 

Hur får jag jobb på en redovisningsbyrå?

Att arbeta på en redovisningsbyrå innebär ett stort ansvar där kundernas pengar och förtroende ligger i dina händer. Du måste alltså ha rätt sorts utbildning och här kan man se att något inom ekonomi och juridik är att föredra – alltså affärsjurist, civilekonom eller annat inom dessa områden. Att arbeta på en redovisningsbyrå är ett spännande jobb där man verkligen får utlopp för det som man studerat – har man exempelvis en examen från universitetet med inriktning ekonomi – ja, då är möjligheterna att man ska trivas på en redovisningsbyrå väldigt goda.

Man får helt enkelt arbeta med det man kan utan att det för den sakens skull blir tråkigt. Ena dagen kan du få ta hand om bokföringen till ett litet snickeri i Göteborg och nästa sköta en större firma i Lunds årsredovisning – man har helt enkelt plats för de flesta branscher och företag på en redovisningsbyrå.

29 Sep 2017