Kan man få arbete som akuttandläkare i Stockholm?

Om man är eller vill bli tandläkare så löper man inte någon stor risk att bli utan jobb i framtiden – detta då tandläkaryrket alltid behövs och att man hela tiden öppnar nya mottagningar runt om i landet tack vare privatiseringen av tandvården. Många beskriver yrket som spännande där man hela tiden får en chans att möta och framförallt hjälpa människor – detta gäller inte minst de som väljer att arbeta som akut tandläkare under en tid. Det är nämligen så att om man som tandläkare vill ha en utmaning så ska man försöka att någon gång under sin karriär prova att anmäla sig just som akut tandläkare och då kanske lämpligast i Stockholm där saker hela tiden händer.

Att anmäla sig som akut tandläkare i Stockholm innebär nämligen att du aldrig får ett fall som är det andra likt – det kan vara allt ifrån vanlig tandvärk, till en rotfyllning eller till ett fall där något blivit misshandlad och tappat sina tänder. Det gemensamma för fallen man får arbeta med som akut tandläkare är att patienten ofta har väldigt ont och att därför tacksamheten över den hjälp hen fått också blir något alldeles utöver det vanliga. Säg att du som akut tandläkare i Stockholm under en kväll först får behandla en patient med tandvärk, för att därefter ta emot en person som bitit av en framtand och i ett tredje fall få in en person som träffats av en puck i munnen under en hockeymatch – skulle du då klassa din arbetsdag som tråkig? Svaret är förmodligen nej och det är också därför som så många väljer att arbeta just som en akut tandläkare – detta gäller dock inte bara i Stockholm utan över hela landet.

Tjänar man bra som akut tandläkare i Stockholm?

En annan anledning – utöver det spännande med att vara akut tandläkare – är också det att man tjänar mer pengar. Detta på grund av att man ofta har jour då man är akut tandläkare och därför jobbar på obekväma tider – något som ger mer klirr i kassan då det är dags för lön. I Stockholm finns det exempel på människor som faktiskt enbart jobbar på vissa kväller och helger som en akut tandläkare och ändå tjänar lika mycket pengar som de skulle ha gjort på att enbart arbeta dagtid.

Det kan alltså vara väldigt lönsamt att arbeta som en akut tandläkare – detta gäller över hela landet och inte bara i Stockholm då man som tandläkare har rätt till jourersättning oavsett vart man befinner sig. Många äldre tandläkare brukar även rekommendera sina yngre att under en tid prova på som akut tandläkare – detta då de dels får chansen till att tjäna pengar men främst för att de under press får lära sig yrket och ta sig an så många olika fall som möjligt. Det är nämligen så man förkovrar sig i tandläkaryrket. Att under en tid i exempelvis Stockholm jobba som akut tandläkare kan alltså ge en erfarenhet som räcker under en hel karriär.

20 Jun 2017