Leksaksaffärer

Ett lätt sätt att få med sig sitt barn ut på stan är med ett löfte om att besöka en leksaksaffär. Att tillbringa någon timme med att storögt studera utbudet i någon av stans större leksaksaffärer kan få ett barn att stå ut med att kanske prova kläder eller hänga med föräldrarna på ett museibesök. Ofta räcker det för att få gå runt och känna sig som om man befann sig i paradiset, men om habegäret blir för stort får man hänvisa barnet till önskelistan.

En bra leksaksaffär

Vad är det då som kännetecknar en bra leksaksaffär? Det är inte enbart storleken det kommer an på. Visst finns det fantastiska leksaksaffärer som har flera våningar fyllda med leksaker, men då gäller det att affären är bra organiserad så att man lätt hittar till de olika avdelningarna. Det ska också finnas ett tydligt sätt att gå igenom butiken och kunna se hela utbudet utan att känna att man missar något.

I bra leksaksaffärer ska man kunna prova på att leka med leksakerna. Helst ska också personalen vara synlig och interagera med barnen. Att låta några ur personalen vara ute i butiken och demonstrera nyheter eller gamla favoriter är ett säkert sätt att skapa bra stämning och få människor intresserade av produkterna. Tydlig skyltning och personal som inte drar sig för att följa med och visa vägen är också ett stort plus enligt många kunder.

Leksaksaffärer i London och New York

Åker man på storstadssemester är ett besök på någon av resmålets större leksaksaffärer ett måste. Inget ont om Stockholm, men någon riktigt överdådig, larger-than-life leksaksaffär har vi inte här, utan utbudet domineras av ett par större kedjor och några väldigt små nischade leksaksaffärer.

Befinner man sig i London med ett barn är naturligtvis ett besök på Hamleys ett måste. Originalbutiken på Regent Street är världens äldsta leksaksaffär med anor tillbaka till 1760. Hamleys har sju våningar fyllda med över 50000 leksaker och lockar strax över fem miljoner kunder per år. Hamleys satsar mycket på kundkontakt och demonstrationer av leksaker, det pågår alltid något speciellt och ett besök ska vara en helhetsupplevelse för kunden mer än en jakt på en speciell vara.

Åker man till New York bör man avlägga ett besök på världens nu största leksaksaffär, leksaksjätten Toys 'R Us flaggskeppsbutik på Times Square. Butiken förfogar över 10000 kvadratmeter och huserar bland annat ett pariserhjul och en modell av en Tyrannosaurus Rex i naturlig storlek. Även i denna butik satsas det stort på kundinteraktion och demonstrationer och besöket känns mer som att vara på ett nöjesfält än i en butik.

Leksaksaffärer på nätet

Har man långt till Times Square eller Regent's street går det numera att hitta roliga och originella leksaker på nätet. Nackdelen är förstås att man inte kan få närkontakt med leksakerna på samma sätt som i en riktig leksaksaffär, men utbudet i en leksaksaffär på nätet är i det närmaste oändligt. Shoppar man leksaker till barnen inför jul är nätet ett bekvämt och effektivt sätt att handla leksaker på, men det gäller att vara ute i god tid och räkna med en del frakttid.

17 Nov 2017