Lönsam verksamhet för klädintresserade

Vad ska man bli när man blir "stor"? Det vill säga, vad ska man arbeta med? Den frågan får ju alla när de är barn, och det är faktiskt en viktigare fråga än vad vi tror. Allt börjar ju med tankar och funderingar. Allt börjar med drömmar om den framtid som ligger om hörnet. Alla stora företag börjar med en idé; en affärsidé.

Ta vara på egna idéer som kan bli affärsidéer

Har man bara affärsidéer, kan man sedan forma sin framtid. Vi har ju hört ett bra tag nu att vi måste komma ur den här svenska mentaliteten att vi ska "bli anställda" av en arbetsgivare, och börja se på oss själva som våra egna "arbetsgivare". Det är en helt rätt tanke, eftersom det är viktigare än någonsin att vi alla blir självständiga entreprenörer, och skapar våra egna arbeten. Så om man nu ska starta sitt eget företag – vad ska man arbeta med då? Här vill vi vara en idéspruta för dem som går i tankarna att starta eget företag.

ROT- och RUT-tjänster

Då kan vi verkligen rekommendera att arbeta antingen inom Rut- eller Rot-branschen. Rut-branschen är ju alla de hushållsnära tjänster som förkortas RUT; rengöring, underhåll och tvätt. De företag som har efterfrågats mest under förra året är de som har erbjudit hemstädning. Tydligen är det de tjänsterna som kunderna vill ha; hemstädning. Så är du intresserad av att ge dig in i en lukrativ branch bör du ge dig in i Rut-branschen. I år utökas ju de till trädgårdsarbete, IT-reparationer och av vitvaror, personliga tjänster (hemtjänst), och en massa andra.

Är man bättre på de tjänster som erbjuds inom Rot-branschen, är det här en fortsatt hög efterfrågan på hantverkstjänster; bygg, måleri, murare, betongarbetare och allt som har med renovering och bygg att göra. Vi ser ingen avmattning av efterfrågan på de tjänsterna och rekommenderar därför att starta ett eget företag inom någon av dessa tjänster.

Bilverksamhet

Är man i stället intresserad av och duktig på att till exempel reparera bilar och motorer, eller vill köra bilar, kan man alltid starta en taxi-verksamhet, eller limousine-verksamhet. Eller varför inte både och? Både reparera och köra snygga bilar på kvällar och helger? Det efterfrågas allt fler chaufförtjänster och vanliga privatpersoner vill ha en chaufför som kör en i en läcker bil vid speciella tillfällen. Så ut och kör, och in och meka med bilen!

Frisör

Är man frisör, kan man alltid ge sig in i skönhetsbranschen. Då kan man addera frisörstjänsterna med andra skönhetstjänster, som naglar, botox, fillers och andra tjänster inom pedikyr, fransförlängningar och ögonbrynsmarkeringar. Denna bransch har verkligen vuxit med flera miljontals kronor under de senaste åren och vi ser bara att efterfrågan ökar på detta område.

Klädintresserade

Är man klädintresserad, och gillar att sy – varför inte ge sig in på en bred tjänst då man erbjuder sig att till exempel hyra smoking i Stockholm, sy galaklänningar, balklänningar, brudklänningar, tvätta kläder, sy up kläder och erbjuda gäster som vill ha fest och flärd en massa kringtjänster kring detta? Det är bara att sätta igång! Lycka till!

26 Aug 2018