När används egentligen gummiprodukter?

Det finns saker man sällan tänker på. Gummiprodukter är en sådan, trots att de är vanliga. Sällan klurar man över en funktionell gummiduk innan man behöver en.

Den som anlagt en pool har kanske lagt ner hela sin själ i att hitta en perfekt gummiduk. En som håller måttet och ser till att poolen blir riktigt tät. När väl denna duk är på plats lär det troligen gå många år innan ägaren av poolen funderar på gummidukar igen. Så är det nämligen med gummiprodukter - man tänker sällan på dem.

Kanske hade vi alla tänkt mer på gummiprodukter om vi inte hade haft tillgång till dem. Om gummiprodukter av okänd anledning blivit ransonerade hade nog många fått upp ögonen för deras fantastiska funktion. Att få ett modernt fönster att bli tätt hade, exempelvis, varit betydligt svårare utan en gummilist.

Gummiprodukter med många användningsområden

Gummiprodukter finns på många ställen i hemmet. När det kommer till tätning är de nästintill oslagbara. Som tidigare nämnt kan en ordentlig gummiduk täta en stor pool och runt många dörrar sitter det en gummilist som håller kylan ute. En liten detalj, men ack så nödvändig. Något man definitivt hade saknat ifall den inte satt där.

Och vad skulle egentligen en entré i ett varuhus vara utan en gummimatta precis innanför dörren? En klassisk ringmatta som snabbt torkar skosulorna och håller varuhusets golv betydligt fräschare än om den inte legat där. Ytterligare ett exempel på att gummiprodukter behövs för att få vardagen att fungera.

2 Jul 2023