När du behöver bokföring i ditt företag

Alla som arbetar med eget företag behöver bokföra all aktivitet som man har i företaget. Det eftersom den svenska lagen säger att vi måste skatta för allt som vi tjänar. För att vi inte ska kunna gömma undan pengar från Skatteverket (gud förbjude) måste vi hålla en bokföring så att, om Skatteverket skulle vilja gå igenom våra räkenskaper, ska de enkelt kunna följa vad som har hänt i ditt företag.

Efter varje räkenskapsår måste du alltid förvara och behålla bokföringen i minst 5 år efteråt. Detta för det som vi nämnde tidigare, om Skatteverket fick för sig att vi skulle vilja gömma undan rikedomar, ska vi kunna visa (nästan på öret) vart pengarna och inkomsterna har tagit vägen. Kan v i till exempel bevisa att de höga inkomster som har kommit in i företaget har gått till relevanta utgifter, blir heller inte skatten så hög.

Arbeta inte bort din egen familj

Har man då kanske ett mindre företag, kanske man känner att man inte vill sätta all sin tid på att arbeta med bokföringen, utan vill se till så att man får in stålarna som man vill ha. Då kanske man vill kunna fokusera på kärnan av verksamheten som man trots allt har i företaget. Säg att du är hantverkare som arbetar mycket ute hos dina kunder.

När du sedan kommer hem, eller på dina lediga helger, måste sätta dig med bokföringen, kan det hindra dig från att återhämta dig, eller från att umgås med din familj. Hur många relationer har inte ett arbete gjort att de har tagit slut? Det kanske man inte vill. Då är det bättre att anlita en redovisningbyrå i Stockholm, som finns till just för företagare som du.

Finns bokföringsföretag med ekonomisk administration

Det finns företag som arbetar just med sådant som kanske ingen annan vill arbeta med. Tur att vi är olika. Det finns personer som brinner för bokföring, som tycker att det är roligt med ordning och reda, som kan lyfta vilket företag som helst och som kan hjälpa en att få syn på utgifter som dränerar verksamheten och som kan göra så att din ekonomi blir bättre och att du kan arbeta mer koncentrerat.

Genom att gå igenom din ekonomi och upprätta ett balanskonto kan du tydligt se, svart på vitt vad du tjänar på, och vad du inte tjänar på. Balanskontot utgör bland annat underlaget för Skatteverket vad de ska beskatta dig på. Som egen företagare, betalar du ju för dina egna arbetsgivarutgifter, och din egen pension. Läs mer om ett sådant företag på: http://www.redovisningsbyrån.nu.

14 Nov 2018