Offentlig försvarare - en räddare i nöden

Behöver du hjälp i en rättslig process, men har inte råd att anlita en riktigt bra advokat? En offentlig försvarare är precis det du behöver för att få hjälp.

Vad gör egentligen en offentlig försvarare, och vad är skillnaden mellan en offentlig försvarare och en försvarsadvokat? Det är inte lätt att hålla reda på alla termer, och det är dessutom jättesvårt att veta vad du har rätt till. Så låt oss säga såhär: Du har rätt till att bli rättvist behandlad.

Om du skulle bli frikänd från alla anklagelser efter att rättegången är klar, så kommer staten att betala för din offentliga försvarare. Det är ett otroligt rättvist avtal, eftersom en rättsprocess lätt kan dra ut på tiden och ticka upp alla dina sparpengar. Och det hela var ju inte ditt fel.

Offentlig försvarare när du anses skyldig

Även om det visar sig att du är skyldig till ett brott, så är en offentlig försvarare något för dig. Då kommer staten att utvärdera din årliga inkomst och ge dig ett rättvist förslag utifrån detta. Det är otroligt viktigt att du som människa får en rättvis behandling, oavsett vad din situation är.

Att använda en offentlig försvarare är ett sätt att se till att du verkligen får det skydd och den hjälp som du förtjänar. När du står misstänkt för ett allvarligt brott så kan du be att få en specifik advokat. Gör detta genom att meddela polisen eller åklagaren din önskan. Då kan du välja en advokat som du känner dig trygg med. Mer information om offentlig försvarare kan du läsa på försvarsadvokatstockholm.biz.

19 Jan 2023