Pappersarbete tar mycket tid

Oavsett vilken bransch det handlkontorar om så finns det en gemensam nämnare. Man måste sköta sin bokföring, man måste sköta frågor som rör skatt, moms och redovisning och man måste se till att allt detta sker enligt konstens alla regler och på ett korrekt sätt. Gör man inte det så riskerar man väldigt mycket och detta då Sverige har ganska tuffa straff gällande bokföringsbrott. Omedvetna eller medvetna har ingen betydelse – straffen varierar från näringsförbud och vidare till böter eller fängelse.

Tar mycket tid i anspråk

Vart vill vi då komma med detta? Jo, att allt detta pappersarbete tar extremt mycket tid och att många företag lägger onödigt mycket kraft på detta. Ser man till en mindre företagare så är detta extra tydligt och vi kan som exempel på detta säga att det handlar om en mindre reklambyrå i Nacka som efter några år börjat gå väldigt bra – man får in en stadig ström av nya jobb och det som händer här är följande: man tvingas säga nej till vissa intressanta förfrågningar då man helt enkelt inte har tiden.

Kompetensen finns – men tiden räcker inte till och detta då man inte har den nödvändiga kunskapen som krävs för att sköta all sin redovisning.

Anlita en kompetent redovisningsbyrå

Sorgligt? Ja. Ovanligt? Tyvärr inte, många mindre företag upplever liknande problem och i vissa fall så går det hela så långt att man lägger ner sin verksamhet då allt jobb som kommer på köpet, helt enkelt, tar bort lusten. Vi nämnde ovan att det handlar om onödig kraft som läggs på detta och med det menar vi inte att man ska strunta i pappersarbete eller göra det halvdant; nej – vi menar att man ska ta hjälp och att man ska skaffa sig en extern partner för sin redovisning.

Lämpligen en redovisningsbyrå. Skulle denna reklambyrå i Nacka ha anlitat en redovisningsbyrå så skulle man ha kunnat åta sig de jobb man tackade nej till, man skulle kunna utvecklas, växa och bli större och – framförallt: den redovisningsbyrå man anlitat skulle se till att alla regler och lagar följs till punkt och pricka. En trygghet naturligtvis.

Dessutom ska man här inte underskatta att en redovisningsbyrå – oavsett om det handlar om en sådan verksam Nacka eller någon annanstans – kan bidra med goda råd som i sin tur kan leda till en ökad lönsamhet. Det är inte ovanligt att man missat något avdrag som är möjligt att göra och där man genom detta gått miste om pengar. En redovisningsbyrå vet exakt vad som är möjligt att genomföra gällande sådana frågor. Här hittar du en byrå som kan hjälpa att spara tid på pappersarbetet. 

24 Nov 2016