Problem med städningen?

För många företag - inom alla typer av branscher - så är kostnaden för städning något som man helst skulle vilja skära ned på. Inte på det sättet att man hellre har det stökigt och skitigt i lokalerna - men mer för attd en städning man har, och betalar ganska dyrt för , inte sker påd et sätt man förväntat sig. 

Det är väl bara att byta städfirma eller utöka sin städning till fler kvällar i veckan? Det är också det som många gjort, men trots det så får man samma klena resultat. För att förstå detta så måste man se till två starka anledningar. Dels så kan det handla om en väldigt stor lokal, dels så kan det handla om en yta som är väldigt svårstädad; många vinklar, vrår och exempelvis trappor. 

“ För städning i exempelvis affärslokaler krävs rätt utrustning. Maskiner som används i hemmet fungerar inte alls lika bra “ 

Detta i kombination med att man - och detta är den viktigaste punkten - tillhandahåller undermålig utrustning till städföretaget gör att städningen inte blir så bra som man önskat. Det är bara att se till hur man städar hemma. En äldre dammsugare fungerar inte lika bra som en ny; en golvmopp som använts i flera år kommer snarare att skada golven än att fräscha upp dem och så vidare. 

Gällande just företag och städning - oavsett om det handlar om kontor, butiker, mataffärer eller verkstäder - så fungerar det sällan med vanlig städutrustning - där måste man använda lite mer effektiva maskiner för att få rent. 

En investering i städmaskiner kan spara pengar

Det finns städmaskiner som fungerar bättre. Antingen dammsugare med högre prestanda och bättre kapacitet - eller genom rena kombinationer där en maskin dels suger upp damm och därefter svabbar golven efteråt. Städmaskiner finns i alla typer av storlekar; från den mindre som man drar manuellt till den mer rejäla pjäsen som framförs som en liten bil. Vi skulle säga att många företag som upplever sin nuvarande städnings om undermålig skulle tjäna på att investera i städmaskiner. Här är några skäl till varför: 

  • Färre städtillfällen. I och med att städningen med rätt typ av städmaskiner blir bättre så kan man som företag dra in antalet städdagar och därmed också spara pengar.
  • Snabbare städning. Ett städjobb som kanske tar fyra timmar med en vanlig dammsugare och en vanlig golvmopp tar avsevärt mycket kortare tid med städmaskiner. Detta gör att man antingen kan betala för färre timmar - och spara pengar - eller att man kan be städpersonalen lägga mer krut på alla detaljer - vilket ger ett bättre intryck för kunderna.
  • Mer inbjudande verksamhet. Det senare är viktigt. Driver du en affärsverksamhet så kommer en stor del av kundernas intryck att baseras på hur rena och fräscha lokaler du har. En smutsig affärslokal, ett skitigt kontor eller en nedsolkad butik kan vara förödande för omsättningen.
  • Färre sjukdagar: Renlighet är en dygd. Bakterier trivs utmärkt i smutsiga miljöer och bakterier gör att folk blir sjuka. Bättre städning gör att de anställda håller sig friska och att företaget därigenom får färre, kostsamma sjukdagar. 

Vill du läsa mer om städmaskiner och service? Läs www.städmaskiner.biz.

8 Jan 2018