Rätt medarbetare kan få företaget att växa

Det finns två typer av företag. De med en framtid på nätet och så de med ingen framtid alls. Orden kommer från Bill Gates. Men så gott som alla företag av idag har nog i alla fall en hemsida.

Genom att ha en hemsida för sitt företag och sen se till så att man hamnar högt upp i sökmotorernas träfflistor kan företaget få ganska så många kunder. Men det är också viktigt idag att synas på sociala medier och att man där presenterar sin företagsprofil och hela tiden uppdaterar tillgänglig information. Inte sällan medverkar även de anställda med olika inlägg för att bygga profilen. Att marknadsföra sitt företag är idag egentligen ganska så enkelt och billigt.

Det är mycket att tänka på inför en rekrytering

De flesta bygger dock sina företag med hjälp av sina anställda och att anställa någon kan vara företagets största investering. Det är en viktig sak och vem man anställer har stor betydelse för firmans framtid och utveckling. Därför ska man lägga ner mycket tid på att hitta rätt person och fundera på vad för slags person man eftersöker. Det är också en stor sak att bli arbetsgivare och det finns en mängd lagar och regler som man måste sätta sig in i. Tack och lov så har vi skatteverket som mer än gärna hjälper till att svara på alla frågor som kan dyka upp. Hos skatteverket ska man också registrera sig som arbetsgivare då man ska anställa för första gången.

Man kan leta personal själv eller låta en rekryteringsfirma göra jobbet

Innan man anställer ska man fundera på vilken slags medarbetare man önskar sig. Vad behöver företaget för att växa? Är man som chef en kreativ person som ser helheter så kanske man ska ha en medarbetare som har öga för detaljer och förvaltande? Någon som kan balansera upp det som man själv kanske inte är så bra på? Rekryteringsprocessen kan vara knepig om man inte har erfarenhet sedan tidigare. Det kostar en massa arbetstid att rekrytera om man nu inte väljer att anlita en rekryteringsfirma. Vad ska den nya personen göra? Vilka kvalifikationer behövs? Vilka egenskaper får personen gärna ha? Formulera sedan en platsannons och fundera över vilka rekryteringsvägar som kan fungera. Annons, nätverk eller kanske kontakter. Många tjänster tillsätts faktiskt genom kontakter. Jämför sedan de ansökan som ni får in så att ni sen i slutändan kan känna er nöjda med valet. Vill man spara all arbetstid skulle vi rekommendera att anlita en rekryteringsfirma, speciellt en som jobbar med rekrytering genom Executive Search. 

18 Feb 2020