Rätt person finns för ditt företag

Många företag ställs inför det faktum att man börjar se en ökad lönsamhet, att man börjar få fler kunder och uppdrag och att man börjar växa ur sin kostym. Något som är odelat positivt och målet för samtliga verksamheter – ett kvitto på att den idé man haft också fungerat. Men; det innebär också att man måste expandera och anställa ny kompetens; något som är lättare sagt än gjort.

Rätt personal växer inte på träd och det handlar dessutom om en ganska tidskrävande process att dels söka, dels intervjua och dels gå igenom olika cvn som skickats in. Många företag vänder sig till Arbetsförmedlingen och låter dem sköta allt; detta genom att lägga ut en annons på hemsidan och där den eftersökta kompetensen kortfattat skrivs ner varpå företaget i fråga fullständigt drunknar i ansökningar och där väldigt få av dessa de facto är intressanta.

Många ansökningar som inkommer efter en rekrytering av Arbetsförmedlingen saknar relevans – en kock som söker ett ingenjörsjobb, en ingenjör som söker ett jobb som kirurg och en städare som söker efter ett chefsjobb. Varför? Jo, av den enkla anledningen att en arbetssökande för att få pengar måste visa upp ett visst antal sökta jobb. 

Ett system som drabbar det företag som står inför att anställa och därför väljer allt fler bort Arbetsförmedlingen och hittar anställda på annat sätt. Detta antingen genom kontakter eller genom – framförallt – professionell rekrytering i Stockholm; ett område som verkligen börjat växa.

Kort beskrivet: du som företagare kontaktar ett professionellt företag inom rekrytering, ni sätter er ner, du förklarar din situation och räknar upp följande saker:

  • Krav
  • Förväntningar
  • Önskemål

Kort sagt; du beskriver vad ditt företag i Stockholm behöver för kompetens och vilken typ av människa ni vill ha. Därefter kan du luta dig tillbaka och låta företaget du anlitat för rekrytering sköta jobbet.

Hur? Jo, genom att skräddarsy en lösning för just dig. Denna firma har ett stort register av personer inom olika branscher, man har kontakter inom olika områden och man har ett vant öga kring vilken person som passar var.

Kort och gott: man väljer ut ett antal personer som kan passa din verksamhet – genom intervjuer, genom analyser och genom utvärderingar – och slutligen så kommer du att få delta vid det roligaste – slutintervjun. Vid det här sista steget så kanske tre stycken personer finns kvar och här kommer du således att få välja mellan enbart de bästa och dina chanser att hitta rätt person är därmed betydligt större än om du valt de mer traditionella vägarna.

Ska du nyanställda så är en initial kontakt med ett företag inom rekrytering den bästa lösningen. Rätt person hamnar på rätt företag och detta utan att en massa kraft behöver läggas i onödan. Du kan fullt ut fokusera på din verksamhet och lita på att det så småningom kommer att finnas en ny, ytterst kompetent person vid din sida.

12 May 2017