Rörmokare blir billigare i Stockholm

Fördelen av att bo i en stor stad då det kommer till att få olika tjänster och produkter till ett bättre pris är något som är ett faktum. Oavsett vilket område det gäller så kan en person i Stockholm följa samma modell och manual och därigenom skaffa sig ett bättre pris. Behöver man exempelvis hjälp av en rörmokare så kan man där – genom att kontakta så många som möjligt – också efter att ha jämfört offerterna man tagit in också välja den firma som bäst passar sin egen budget. Ordet rörmokare kan här med lätthet bytas ut mot vilken tjänst eller produkt som helst i Stockholm.

Genom att använda konkurrensen på rätt sätt så får man också fram ett bättre pris än vad som är möjligt i en mindre stad där konkurrensen – helt enkelt – är mindre och där det i vissa fall kan röra sig om att ett företag kan ha ett rent monopol gällande prissättningen. Att vi här pratar om just hantverksbranschen kommer inte av någon slump och detta förklarar vi genom att säga att fördelen gällande priset snabbt i Stockholm kan förvandlas till en nackdel sett till kvaliteten. I Stockholm så måste man vara medveten om detta faktum.

Många fuskjobb upptäcks i Stockholm

Det som är oroväckande i Stockholm – särskilt efter det blev möjligt att använda sig av rot-avdraget – är att man där ser fler och fler fuskjobb. Tanken med rot-avdraget var att man dels ville ge privatpersoner chansen att renovera sina hus till ett billigare pris och att man dels också ville få bort alla de svarta jobb som var vanligt förekommande i bygg- och hantverksbranschen. Det som visat sig i och med detta är att fler också väljer att renovera med rot-avdraget och att därmed skapats en stor efterfrågan – en efterfrågan som gjort att väldigt många nya företag startat upp verksamheter.

Företag som saknar utbildning och som genomför rena fuskjobb och det är i det läget som Stockholm nu befinner sig. Det är nämligen först nu man kan se följderna av ett fuskjobb utförd för några år sedan av en rörmokare vid en badrumsrenovering, där man kan se markarbeten som gör att hus faller ihop och där man kan se bristfälligt utförda dräneringar. Effekterna kommer nu och då kan det vara svårt att bevisa att exempelvis en rörmokare är skyldig att ersätta en uppkommen vattenskada i ett badrum i Stockholm.

Undvik att bli lurad av en rörmokare

Det finns således all anledning att vara lite försiktig innan man anlitar en hantverkare i Stockholm och om vi nedan sätter upp några punkter som man bör ha i åtanke så kanske det kan underlätta. Kort sagt: är du i behov av exempelvis rörmokare – tänk på detta.

  • Garanti. Se till att få garanti på jobbet.
  • Dokumentera. Se till att antingen du eller den rörmokare du anlitat fotograferar och dokumenterar samtliga moment som sker.
  • Referenser. Be om nummer till tidiga kunder och se till att ringa dessa för att höra dig för om hur de upplevt arbetet.
  • Certifikat och yrkesbevis. I dagens Stockholm så måste man ta sig mod att fråga om att få se behörighet hos den man anlitar.

Ta kontakt med sen seriös rörmokare på stockholmsrörmokare.se.

2 Feb 2023