Rusta och matcha öppnar upp arbetsmarknaden i Malmö

Rusta och matcha är ett nytt och bra alternativ för dig som sökt jobb mycket länge i Malmö. Men vem är det egentligen som har rätt att ta del av denna tjänst?

Om du varit inskriven på Arbetsförmedlingen under en längre tid har du säkert hört talas om det nya konceptet Rusta och matcha. Men vem har egentligen rätt att ta del av denna tjänst? Det finns vissa kriterier som måste uppfyllas. Till exempel behöver du vara inskriven på Arbetsförmedlingen.

Din arbetsförmedlare behöver dessutom bedöma att Rusta och match är rätt för dig, det vill säga godkänna dig som deltagare i Rusta och matcha. Därtill måste du själv välja vilken aktör som ska leverera tjänsten. Det finns många privata företag som erbjuder Rusta och matcha, och den ges alltså inte i Arbetsförmedlingens egen regi.

Rusta och matcha leder till jobb eller studier

När du väl kommit fram till att Rusta och matcha är rätt väg för dig, har du ett spännande projekt framför dig. Särskilt om du varit arbetslös under mycket lång tid, kan Rusta och matcha kännas som en helt ny take på vad det innebär att vara arbetssökande. Här är det du som är i fokus, snarare än olika företags behov av arbetskraft.

Rusta och matcha kan leda fram till jobb, men det kan lika gärna leda fram till studier för att du ska ta dig an en karriär som passar dig bättre än din nuvarande. Många människors problem med att få jobb handlar om att de inte är lämpade för de tjänster de söker. Sådant kommer du och din leverantör av Rusta och matcha snart få rätsida på.

20 Sep 2022