Rut-avdrag ger möjlighet till nya företag

Gång på gång har vi fått rapporter om det framgångsrika med förändringar som Rot-avdrag och Rut-avdrag har bidragit med. Bara under förra året ökade Rut-avdragen för så mycket som en miljard kronor. Så populärt har det blivit att renovera, bygga eller anlita hemstädning. Samtidigt minskade Rot-avdragen med nästan två miljarder. Den som är företagsam, och vill starta företag i vårt samhälle och utföra tjänster som man sedan kan ta betalt för, och samtidigt få bidrag för de utförda tjänsterna. Den som vill tjäna pengar kan ta till sig statistiken och starta företag som bäst motsvarar efterfrågan. På så sätt kan vi alla vara med och skapa ekonomisk tillväxt i vårt samhälle.

Så gör du för att starta företag

Det avgjort bästa sättet att starta företag om du är osäker på hur bra det kommer att gå, är att starta det samtidigt som du arbetar på ditt gamla arbete. Börja i liten skala. Märker du då att efterfrågan är stor, kan du gradvis minska tiden som du arbetar som anställd och utöka ditt arbete på ditt egna företag. När du märker att du gott och väl kan försörja dig på ditt företag, kan du avsluta ditt gamla arbete och satsa på ditt nya företag. Sedan kanske du ser att du har så stor efterfrågan på dina tjänster att du kan anlita en kollega som gör samma arbete som du. Då kan du börja anställa fler i ditt företag.

Starta ett aktiebolag

När du har fått in mer än 50.000 kronor som finns i din verksamhet kan du anställa dig själv och bilda ett aktiebolag. Att starta ett aktiebolag, innebär inte att ditt företag ska in på börsen, utan det innebär att ditt företag är så solitt att du klarar dig ekonomiskt på ditt företag och företaget blir en egen juridisk person och kan anställa dig. Då betalar företaget arbetsgivaravgifter och skatter åt dig. Den som är ekonomisk, ser till att de inkomster som du får in i företaget, satsas på marknadsföring, utgifter till fler anställda och till att kunna betala skatter och arbetsgivaravgifter. Sedan kan man förutom lönerna som du betalar ut, satsa pengar på att utöka företaget; skaffa bättre utrustning, göra reklam för företaget och anställa fler.

Så blir du en ansvarig arbetsgivare

Det finns en del lagar som stärker och ger anställda i ett företag skydd; Lagen om Anställningsskydd (LAS). Det är viktigt att känna till det och kunna följa lagen så att du blir en seriös och ansvarsfull arbetsgivare. Arbetar du i Stockholm, har du mer än 1.500 andra företag att konkurrera om jobben med. Det är ingen nackdel, nästan tvärtom. Har du fler som arbetar med denna typ av tjänster, vet fler människor om möjligheten att anlita de tjänsterna. Läs mer om garagestädning på garagestädningstockholm.se.

24 Jul 2018