Så är det att arbeta med kontorsstädning

Att arbeta med städning är ingen dålig affärsidé. Det är många som är villiga att anlita städning. Istället för att hålla sig med personal som ska avlönas varje månad är det mycket ekonomiskt att hyra in, eller köpa sådana tjänster. En städare som arbetar på kontoret, bör sysselsättas kanske under en deltids- eller heltidstjänst. I sådana fall ska det betalar löner, arbetsgivaravgifter och pension för den personen. Om man istället hyr eller köper in den tjänsten, dras i stället kostnaden av, som en kostnad för företaget. Man slipper betala skatter, arbetsgivaravgifter och pension för den personen som är anställd av företaget. Det kan vara mycket mer förmånligt att endast köpa in sådana tjänster och överlåta på bemanningsföretaget, eller ett städföretag att betala de kostnaderna istället. Som vilken annan vara som helst, köper man in de tjänsterna och slipper ansvaret som arbetsgivare.

Ha olika uppdragsgivare ger variation

För den som arbetar på städbolaget, kan det dessutom vara mer variationsrikt att få komma till olika ställen och städa. Istället för att befinna sig på ett och samma ställe, och utföra samma slags sysslor varje dag, kan det vara ett mer variationsrikt arbete att få komma ut till olika kontor och göra olika slags ständig på de olika ställena. Arbetet blir inte lika monotont och miljön och människorna är inte de samma på de olika ställena. Gillar man att komma ut och uppleva nya miljöer och människor kommer man att trivas bättre av att byta arbetsplats kanske varje vecka. När det kommer till själva städningen, kan den även variera. Ibland kanske man har fler saker som behöver städas, ibland mindre. Om städningen behöver utföras på ett bibliotek, är det viktigt att städa stora ytor. Bibliotek kan ha stora ytor som ska städas och där golven utsätts för stort slitage. Arbetar man däremot på ett mindre kontor är det kanske viktigt med städning av skrivbord, kök eller pentry och torkning av datorer, skärmar, skrivare och annat som lätt samlar damm.

Vad tjänar man som städare?

Lönen för en städare är relativt modest. Man måste komma ihåg att det sällan krävs någon utbildning alls för att städa. Endast grundskola brukar gå mycket bra för den som vill städa. Mellan 18.000 kronor till 22.000 kronor i månaden innan skatt, är lönen för lokalvårdare och städare. Om man inte är nöjd med lönen, kan det vara bra att börja som anställd, och arbeta upp egna kontakter. Sedan när man är varm i kläderna, kanske man kan starta eget och bestämma själv både hur mycket man arbetar och var, när, hur man vill städa. Då kan man plocka ut vinst ur bolaget och tjäna bättre på det sättet.

3 May 2018