Så lukrativ är städbranschen

Det har vekrligen blivit lukrativt att arbeta inom städbranschen. Bara under förra året, gjorde svenskarna avdrag för en miljard kronor – du läste rätt; en miljard kronor. Då kan du ju tänka dig vilka siffror som aktörerna inom städbranschen tjänade bara på ett enda år. Visserligen har antalet städfirmor vuxit under de senaste åren, men samtidigt har marknaden och efterfrågan vuxit mycket udner samma tid. Samtidigt har det vuxit fram företagare som ändå har valt att fuska med skatteinbetalningar. Då har de anställt personer i stark beroendeställning, samtidigt som de har skattat för någa anställda, men inte för alla. På det sättet lyckas de undgå skattekonstroller och ökar intäkterna och sänkt skattetrycket. De kan också har tagit in inkomster från Arbetsförmedlingen som de inte har redogjort för. Detta enligt städbranscens egen organisation; städbranschenisamverkan.se.

Det är inte okej att fuska med skatter

Det lönar sig inte att fuska och vi tar starkt avstånd från alla former av skattesmitning. Varför det då? Vi får så mycket av de skatter som vi betalar för. Vi får vägar, transporter, kollektiv trafik, barnens skolor, universitet och högskolor. Barnen får gratis medicinsk vård, tandläkare och psykiatrisk vård. Våra pensionärer får subventionerad medicinsk vård. De får subventionerad hemstjänst, och städtjänst via Rut-avdragen. Vi har gratis bibliotek, kultur och många andra samhällsnyttiga institutioner. Det räcker med att åka till ett annat land, exempelvis utanför EU och jämföra med deras service till sina medborgare. Vi i Sverige har en hög levnadsstandard.

Satsa på att arbeta med hemstädning

Med Rut-avdragen får dina kunder göra avdrag för hemstädning, för trädgårdsarbete, för reparationer och service av IT-tjänster, vitvaror, för personlig service, flytthjälp och mycket mer. Det är dumt att inte utnyttja möjligheten att göra avdrag på sin hemstädning. Om du satsar på att arbeta, höjer du din egen levnadsstandard, får en bättre pension, och mår bättre. Ju mer du arbetar, desto större är chansen att anställa andra som kan hjälpa till med att föra och driva företaget framåt. 

Arbeta med marknadsföring av företaget

Har du ett företag är det viktigt att satsa på att så många som möjligt får veta om företaget, så att du kan få in alla dina kunder. Att satsa på en hemsida är bland det första du bör göra. Sedan se till att dina kunder hittar till din hemsida. På hemsiodan är det viktigt att de snabbt hittar kontaktuppgifter och förstår varför de ska anlita jsut dig och ditt företag. Här kan du läsa mer om hur ett företag marknadsför sin hemstädning i Täby: http://www.hemstädningtäby.com.

30 Jan 2019