Säkerhetsdörrar – ett självklart val i Stockholm

Det är mycket som är bra med säkerhetsdörrar. Om ni ansvarar för ett flerfamiljshus i Stockholm så överväg fördelarna med dessa dörrar noga. Läs här.

Det finns många fördelar med att sätta in säkerhetsdörrar i flerfamiljshus. Det första man tänker på är nog att dessa skyddar mot inbrott. Det stämmer, men det är faktiskt bara en del av sanningen. Säkerhetsdörrar har många fler funktioner än så. Ja, så klart är den främsta funktionen, huvudfunktionen, hos vilken dörr som helst att man ska kunna öppna och stänga om sig. Helst också kunna låsa och hålla det tätt.

Men utöver detta så skyddar säkerhetsdörrar mot brand och brandgaser, liksom mot matos, cigarettrök och annan misslukt som kan vara i trapphuset. Tack vare att de är så välisolerade så minskar de också de ljud som kan tränga in när folk går och pratar i trapporna.

Säkerhetsdörrar finns i olika stilar

Ytterligare en fördel, kanske den som får frågan om att investera i säkerhetsdörrar i Stockholm att tippa över till ett “ja”, är att dessa höjer värdet på lägenheterna. Att det finns säkerhetsdörrar är till och med något som ofta tas upp i mäklarnas annonser.

Så, om ni ansvarar för ett hyres- eller bostadsrättshus, ta er en ordentlig funderare och överväg om detta inte är något ni bör prioritera i budgeten. Ni behöver inte vara oroliga för att det ska bli fult. Det finns säkerhetsdörrar i alla möjliga stilar, så det går med all säkerhet att hitta dörrar som passar in hos er.

9 Oct 2022