Spara pengar med billigare lokaler

Det finns många små kostnader som lätt kan skena iväg. Bland annat onödigt dyra abonnemang, skyhöga kontorshyror, dyra bil- och drivmedelskostnader och annat som kan sänka ditt företags vinst. Ett bra sätt att spara in pengar är att satsa på billigare företagslokaler.

Billigare lokaler behöver inte ha sämre standard

Många förknippar billigare lokaler med sämre standard, men så behöver inte fallet vara. Behöver ni verkligen sitta på den placering ni har? Att flytta kontoret längre ut från en stad kan göra att hyran skiljer sig rejält. Om ni verkligen behöver sitta centralt, kan ni istället ha ett mindre kontor, eller ett med lägre standard? Ibland får man väga för och nackdelarna. För vissa företag går det inte att spara in pengar på att byta lokaler för man behöver ha ett centralt kontor med en viss standard på grund av möten och kundbesök.

Ta hjälp med att hitta en billigare lokal

Det finns gott om företag som kan hjälpa er att hitta en billigare kontorslokal. De ser efter era behov av yta och andra viktiga aspekter. För den som orkar leta så finns det alltid lokaler att använda sig av.

När ni hittat en billigare lokal

När ni väl har hittat en lokal som hjälper er att sänka era kostnader så måste ni kolla igenom villkoren. Hur länge får ni hyra lokalen? Vilka kostnader kan tillkomma? Vad gäller vid uppsägning av ert nuvarande hyresavtal och vad gäller med det nya avtalet? Finns det planer på att renovera lokalerna som gör att hyran kan stiga? Ta alltid hjälp av en jurist vid dessa frågor så ingenting lämnas åt slumpen. När flytten sedan ska ske så finns det gott om företag som sysslar med företagsflytt i Stockholm och andra storstäder. Att ta hjälp av ett företag som sysslar med kontorsflytt är en bra idé då det kan vara mycket material som ska flyttas från ett kontor till ett annat. De sköter nedmontering, bärandet, körandet, inlyftandet och ihopmonteringen igen. Ni kan alltså fortsätta ert arbete utan större störningsmoment när ni lejer bort själva flytten av möbler till en auktoriserad flyttfirma för företag.

Det blir allt mer vanligt att ta hjälp av flyttfirmor även för företag, inte längre bara för privatpersoner som flyttar. Flyttfirmor har garanti på att möblerna ska komma fram utan transportskador och om en möbel mot förmodan får en transportskada så gäller flyttfirmans försäkring för detta. Det är alltså värt att leja bort arbetet istället för att slita ihjäl sig när kontoret ska packas ihop.

5 Jul 2017