Starta eget som körlärare!

Varför inte starta ett eget företag som körskola? Om du redan har tagit en kurs som billärare och redan har hunnit lära ut till dina egna barn, och kan detta med att lära ut, varför inte tjäna en hacka på att arbeta och starta eget företag som körlärare. Det är ett ganska så stor sug efter bilskolor och körlärare i Stockholm. Ett tag låg efterfrågan nere, men de flesta körskolor ser en rejöl ökning av körskolor. Särskilt bland unga människor är efterfrågan stor, då de flesta arebtsgivare enbart vill anställa ungdomar som har körkort. Vänsterpartiet har insett den stora efterfrågan på körkort och erbjuder därför studenter att ta studielån för att ta ett körkort. Så pass stor efterfrågan är det på arbetstagare att ta ett körkort.

Vad behöver man om man startar en körskola?

Det första och vitkigaste som man behöver är tillräckligt många bilar. Så länge det bara är du själv som arbetar i ditt egna företag, räcker det med en enda bil. Den bil som du använder bör ha både en gaspedal, kopplings- och bromspedal. Du bör ta den utbildning som krävs för att få arbeta som körlärare. Om du redan nu känner några som behöver ta extra körlektioner kan du erbjuda dig att övningsköra med dem, för halva priset som körskolorna tar för att övningsköra med dem. På det sättet får du kunder och kan konkurrera med hjälp av det lägre priset. När du sedan väl har en kundkrets, kan du skaffa fler övningskörningsbilar. Då kan du starta körskola med en receptionist som kan boka in alla kunder och som planerar tidpunkt för teorilektioner och de praktiska körlektionerna.

Anställ fler lärare med fler kunder

Får du fler kunder än du klarar av får du sedan anställa fler lärare. Med fler lärare och kunder kommer du att behöva marknadsföra din körskola. Allt fler söker efter körskolor på nätet och därför bör din marknadsföring vara på nätet. Då kan du göra reklam med Ad words, skriva och skapa hemsidor med SEO – Search Engine Optimazation och SEM – Sök Motor Marknadsföring. Det viktiga är att kunderna hittar till just din körskola. Sedan bör du ha en seriös körskola som ser till att dina kunder klarar av att ta sitt körkort, övningsköra på halkbana i Stockholm, och klarar av det teoretiska provet. När du väl har fått dina kunder och de är nöjda med körskolan, får du ett gott renommé och ryktet om din körskola sprider sig.

7 Feb 2019