Ta hjälp av en advokat när du ska skaffa arbetstillstånd

Processen att skaffa ett arbetstillstånd kan vara lång och komplicerad. Man kan vilja ge upp redan vid första blanketten. En expert kan dock hjälpa dig i mål.

Att skaffa arbetstillstånd kan vara både krångligt och tidskrävande. Det är en process som kan ta ett helt år eller mer. Du behöver fylla i en mängd olika blanketter och orientera dig i en snårskog av byråkrati. Om du dessutom vill ta med dig anhöriga till landet är det ännu krångligare.

Om du behöver hjälp att skaffa arbetstillstånd i Sverige är det därför bäst att kontakta en advokat med rätt certifiering. Då går det nämligen mycket snabbare och du får stöd hela vägen. En expert på migrationsrätt vet hur man hittar vägen till arbetstillstånd och kan guida dig dit.

Att ansöka om arbetstillstånd kan vara krångligt även för företagare

Om du är företagare och behöver hjälp att ordna arbetstillstånd för din personal kan det vara lika komplicerat. Du kan troligtvis inte vänta i ett år på att få in rätt kompetens. En advokatbyrå med certifiering från Migrationsverket kan däremot snabba på processen till bara en månad eller till och med kortare.

Regelverket gällande arbetstillstånd är komplicerat. Oavsett om du ansöker för din egen del eller för din personal tjänar du på att ta hjälp av en jurist med relevant kompetens på området. Du behöver inte sätta dig in i alla regler. Ta istället kontakt med en expert så går det både snabbare och smidigare.

12 Oct 2022