Ta hjälp med din redovisning i Stockholm

Drömmer du om att starta eget företag i Stockholm? Fler och fler har börjat se över möjligheterna i att vara sin egen dräng. I dagens tech-samhälle så har ny möjligheter skapats och arbetsmarknaden genomgår en slags metamorfos. Mindre företag - enskilda firmor, exempelvis - erbjuder tjänster och konkurrerar, eller samarbetar, med större aktörer.

Spännande tider, men en sak är fortfarande fast i samma form: du måste redovisa, betala skatt, sköta din bokföring, betala in moms, göra en årsredovisning och så vidare. Vårt råd är att du tar professionell hjälp med din redovisning och där du själv fokuserar på det du kan och klarar av i Stockholm.

Oavsett bolagsform så måste man sköta sin redovisning och ha alla papper i ordning. Det finns fler än ett företag i Stockholm som i huvudsak haft goda möjligheter att lyckas - man har haft en god idé, man har haft en bra affärsplan, man har haft bra omsättning och där himlen varit det enda egentliga taket. Men, där man man slarvat med sin redovisning, åkt på stora skattesmällar och aldrig återhämtat sig. Vårt system slår hårt mot fusk - både medvetet och omedvetet sådant och det ska man alltid ha i bakhuvudet.

Felet som många mindre - och nya - företag gör är att man tar för lätt på redovisning. Man tror alltid att det finns ett skyddsnät, att man alltid kan göra avbön och få en andra chans. Så är inte fallet. Tar man för lätt på redovisning och har dålig koll på allt administrativt som måste skötas så gräver man en grop som kan vara omöjligt att ta sig ur. Därför är professionell redovisning något som man definitivt ska överväga.

Enklare med professionell redovisning idag

Genom att anlita en redovisningsbyrå i Stockholm så köper man sig frihet. En frihet som innebär att man fullt ut kan fokusera på att driva företagets mer praktiska delar framåt. Är du exempelvis en snickare så vill du få in jobb och du vill arbeta med byggnationer - du vill inte lägga lejonparten av din tid på att sköta din bokföring, räkna på skatter, på moms och fundera över hur eventuella avdrag skulle kunna se ut.

Det är där många mindre företag idag hamnar och även om man klarar av det så stryper det en del av glädjen med företaget. Man hamnar i en situation där man inte får göra det man tycker om och glider längre och längre bort från företagets huvudsakliga område.

Har man en redovisningsbyrå vid sin sida så har man också en expertis som sköter allt detta. Det ger lugn och ro och en trygghet. Dessutom så är det idag betydligt lättare att arbeta nära en redovisningsbyrå då det mesta går att sköta via system och molntjänster online. Digitaliseringen har definitivt underlättat och gjort redovisning i professionell form mer tillgänglig, billigare och för alla som har behovet.

Redovisning handlar även om strategi och goda råd

Ett annat vanligt misstag som företag gör är att man ser en extra utgift snarare än någonting som kan löna sig. Anlitar man en extern expert för redovisning i Stockholm så handlar det inte om en omotiverad kostnad - det är snarare en ren investering. Dels så handlar det om att allt sköts enligt konstens alla regler och att man som företagare därmed också minimerar - utesluter - risken att drabbas av exempelvis bakskatt.

Den andra fördelen är att man ska tjäna en massa pengar. Man arbetar ofta nära sin redovisningsbyrå och ger denna full access till den egna ekonomin. Det innebär att redovisningsbyrån kan upptäcka fel och brister som kan leda till justeringar där man i slutändan tjänar pengar. Har du koll på alla avdrag exempelvis?

Man måste se kostnaden för professionell redovisning för vad det är: en absolut nödvändighet som kan leda till mer intäkter och en verksamhet som bedrivs helt enligt de gängse lagar och regler som finns.

30 Apr 2020