Välj rätt kopiator för ditt företag

Det papperslösa kontoret i all ära, men ibland behöver vi faktiskt skriva ut papper. När det är bråttom, och det gäller stora buntar, vill vi givetvis ha en kopiator med rejäl kapacitet.

Vi kopierar mindre mängder papper numera på våra kontor. Mycket information mejlas, och ska något skrivas ut eller kopieras får mottagaren ofta göra det själv. Men ibland behöver man en utskrift, kanske av en ritning, ett kontrakt som ska skickas runt och skrivas på, eller en rapport som ska kopieras. Har man små behov av kopiering, är det ofta bra med en bläckstråleskrivare. Kopierar man stora mängder är en laserskrivare perfekt.

Hyra är ofta bättre än att köpa

För dem som skriver ut papper ofta, och har stora krav på kvaliteten, kan det vara en bra idé att hyra en kopiator. Man kan budgetera med en fast kostnad, och det är lätt att byta upp sig om man behöver. En kopiator som kan sortera, vända blad och ha flera pappersformat i sina fack är ofta ganska dyr. Man slipper en jätteinvestering genom att hyra den, och man kan också få den service som behövs om maskinen skulle krångla. Nuförtiden är teknologin så avancerad, att det närmast är att jämföra med en dator.

Värstingmaskinen tar plats

Många gör ett misstag när de väljer en mindre kopieringsmaskin. Företaget växer, eller så får man periodvis en anhopning av material som ska kopieras, snabbt. Det är frustrerande att reta sig på blad som fastnar, pappersmagasin som är för små, och en långsam kopiator som kräver massor av övervakningstid. De stora värstingmaskinerna är verkliga åbäken, de tar stor plats i ett rum, men de är praktiska och driftsäkra. Man kan beställa många dubbelsidiga utskrifter och kan till och med gå därifrån och dricka kaffe. Maskinen tuggar på. Att få ett informationshäfte på tio sidor tryckt i 20 exemplar är enkelt, med en välfylld papperskassett. Genom att kopiatorn också skriver ut från datorn, kan kopieringen styras från en dator och inte enbart med knapptryckningar på själva kopiatorn. Man kan skriva ut diplom, dubbelsidiga färgglada produktblad, overheadbilder och stora A3-ritningar, och de kan enkelt kopieras i önskad mängd. Hyr man en maskin behöver man inte gräma sig över en misslyckad investering, för man höjer bara sin månadskostnad lite och byter upp sig till en nyare och bättre modell. Tekniken går framåt så fort, att det som idag är bästa valet är omodernt om en tid. Vi rekommenderar denna hemsida: https://hyrskrivare.se/

20 Jun 2020