Välkommen in på dina villkor

Rätt person på rätt plats. Ha kontroll över vem som tar sig in i din lokal med ett passersystem. Med exempelvis personliga koder eller taggar tar sig inga obehöriga in på din arbetsplats.

“Halt, här får ingen passera. Här kommer ingen förbi”. Känner du igen raderna? De är nämligen från kultbandet Ebba Gröns hitlåt “Die Mauer”. Ebba Grön sjöng egentligen om Berlinmuren, men raden hade lika gärna kunnat appliceras på en portdörr där det vimlar av människor – ut och in – som skapar otrygghet för alla inblandade. På sin arbetsplats ska man vara trygg och säker. Det är din arbetsgivares skyldighet att se till att det är rätt personer i lokalen. De som inte har någonting där att göra ska såklart heller inte befinna sig i fastigheten. Det har inte någonting med att göra att man inte tycker om främlingar. Vad det handlar om är att det är en arbetsmiljö som måste vara säker att arbeta i. Man vill att de som tar sig in genom porten ska ha ett särskilt ärende och inte bara uppehålla sig.

Inga fler låsbyte

Det låter som att du bör skaffa dig ett passersystem till porten på din arbetsplats. På så vis kan ni ha full kontroll på vem det är som rör sig i lokalen. Dessutom minskar ni potentiellt springandet och får mer lugn och ro än tidigare. Genom att låta personalen ha personliga taggar eller installera ett kodlås begränsar ni tillgången till lokalen och ser till att det är rätt personer på rätt plats.

Ett elektroniskt passersystem har dessutom flera fördelar. Merarbetet när en medarbetare har tappat en nyckel vill man gärna slippa. Det innebär nämligen låsbyte och nya nycklar för mycket pengar. Pengar ni hade kunnat lägga på betydligt roligare saker i verksamheten. En elektronisk tagg kan man istället spärra, så är problemet ur världen.

En säker arbetsplats

Att vara trygg och säker på sin arbetsplats ska vara en rättighet och inte förenat med en massa krångel. Passersystem förenklar för alla inblandade – och försvårar för alla som inte ska vara inblandade. Det finns med andra ord bara fördelar.

Behörigheterna kan man dessutom styra. En person som kanske under en period var välkommen in i lokalen men vid ett senare tillfälle har bytt arbetsplats kan automatiskt nekas inträde genom att programmera om taggen. Givetvis är den förlorade behörigheten inte oåterkallelig. Personen är välkommen tillbaka när du bestämmer dig för det!

5 Oct 2020