Varför inte jobba med din hobby?

Många som är duktiga i sin hobby, startar företag som har med det stora intresset att göra. Är man kunnig inom ett område och märker att andra är intresserade av att få köpa av de varor och tjänster som man erbjuder, är det ingen dum idé att dra in pengar på det som man är duktig på. Kan man mycket om viner, till exempel och är intresserad av att importera viner, kan man starta både en vinimport och föreläsa om de olika vinerna, erbjuda företag att komma och få avsmaka viner, middagspaket och berätta om hur de olika vindruvorna växer, hur de tillverkas och hur de säljs.

Svenska viner odlas framför allt i södra Sverige

De fåtal svenska vindruvor som odlas i Sverige är framför allt på Gotland, i Skåne och på Öland. Av dem är Skåne det största vinproducenterna. I hela Sverige finns det cirka 30 vingårdar, som alla är tvungna att säljas via Systembolaget som fortfarande har monopol på sin vin- och spritförsäljning. De svenska vinerna säljs endast som bordsviner, eftersom det ännu inte finns någon klassificering i Sverige. Det finns nämligen skyddade klassificeringar, såsom kvalitetsviner, lantviner och regionala viner. Exempel på några svenska viner och vingårdar i Sverige är Blaxta vingård i FLen, Grythyttan vin, Gutevin i Hablingbo, Kullabygden vingård och Kullahalvöns vingård och Skillinge vingård. 

Är du intresserad kan du och företaget få en vinprovning

Att göra en gemensam vinprovning är ingen dum idé som ett företagsevent. Framför allt om man arbetar med mat och dryck i sin profession. Arbetar man med mat och dryck är det viktigt att alltid lära sig mer om olika smaker, hur de passar ihop och kanske kunna åstadkomma nya matrecept och rätter. Det gäller att vara kreativ och öppen för nya smaker och nya kombinationer. Då måste man vara öppen och inte fördomsfull om vad som passar ihop och vad som inte gör det.

Prova Winea som vinprovning för företag i Stockholm

Winea är ett företag som arrangerar vinprovning för olika företag i Stockholm. Där kan man välja olika slags vinprovningar. Då kan man kombinera vinprovning med ost, med choklad, med hela middagar. Man kan prova champagensorter, ölsorter och whiskeysorter. Det finns överraskande smaker som passar bra ihop och som man på egen hand knappast kommer på. Då är det roligt att få ta del av nya idéer om smaker av någon som är professionellt vinsmakare. Då lär man sig också att känna igen vilka olika smaker det finns och vad som menas med "ett ungt, friskt vin" eller viner med "bärig smak", eller vad "rund smak" innebär.

10 Jan 2019