Vill du arbeta med kontorsstädning i Stockholm?

Söker du efter en ny utmaning i arbetslivet? Något som kan vara både lukrativt och givande på det personliga planet. Ett område som inte många tänker på är kontorsstädning. Det är en stor och växande marknad - inte minst i Stockholm som vi kommer att fokusera på i den här artikeln - där man har goda möjligheter att slå sig in och man är ambitiös och engagerad.

Städning? Hur kul är det att jobba med det, tänker kanske några som läser detta, så det är väl bäst att påpeka att det inte är att man ska ta anställning på något företag som sysslar med kontorsstädning i Stockholm vi syftar på i första hand (även om det naturligtvis inte är något fel med det).

Starta en städfirma?

Vår tanke är att städbranschen är en bransch där man kan slå sig in och etablera sig som entreprenör utan att ha en tung affärsbakgrund. Man kan starta ett eget företag i liten skala och sköter man sig kort rätt och tillhandahåller en gedigen städservice finns alla möjligheter att expandera. Till en början fårman kanske vara ut på fältet en del själv och göra grovjobbet, men så småningom kan förhoppningsvis börja anställa personal och ta en mer arbetsledande roll inom företaget.

Stockholm är en stad som ständigt växer och har ett mycket levande näringsliv. Det kommer med andra ord alltid dyka upp nya företag som behöver få kontoret städat. Det är en tjänst som alltid behövs helt enkelt, även om efterfrågan kan gå upp och ner även i kontorsstädningsbranschen.

Men hur startar man egentligen ett företag?

Det är inte alls så krångligt som en del röster (med en egen politisk agenda) i det offentliga rummet vill göra gällande. Vi ska dock inte trötta ut er med en massa administrativa detaljer, utan den som är intresserad kan läsa mer här, så fokuserar vi istället på vad man bör tänka på när man startar just en städfirma.

Ett bra städföretag

Hur får man då sitt städföretag att sticka ut? En genväg många tar är att konkurrera med mycket låga priser, men det är definitivt ingen väg vi rekommenderar. Sänker man priset för mycket måste man oundvikligen tumma på annat i verksamheten, som kvaliteten på städningen eller villkoren för de anställda. Och det leder sällan till något gott – oseriösa aktörer håller inte i längden är den korta och koncisa sanningen.

Nej, det är noggrannhet, pålitlighet och kvalitet som är nyckelorden. Den som beställer kontorsstädning i Stockholm är egentligen bara ute efter en pålitlig service och ett bra resultat. Man kommer och städar när man sagt att man ska komma och städa och man slarvar inte med arbetet. Svårare än så är det inte. Sedan skadar det förstås inte om städpersonal är trevlig och social också, men det har i princip aldrig någon avgörande betydelse.

Skulle man slarva finns det många andra företag som står beredda att ta över ens uppdrag. Företag är sällan sentimentala när det gäller att byra städfirma – det är kvaliteten som avgör.

Dessutom är det så att om man gör ett bra jobb kommer det att sprida sig och det leder i sin tur till nya uppdrag.

23 Dec 2017