Visa upp företaget

Hur gör man för att företaget ska synas mer och få mer uppmärksamhet? Det är väldigt dyrt att göra reklam i tidningar och TV. Därför går många företag ut på internet för att nå många på en gång. Men köpt reklam är alltid lite speciellt, det är många gånger effektivare att få ett bra rykte eller få uppmärksamhet på andra sätt. 

Att få uppmärksamhet i vardagen är inte helt lätt och kan ta tid. Hur går man då? Det finns flera sätt, men ett sätt är att profilera företaget genom skyltar och kläder. Klassiska uttycket "syns du inte, finns du inte" stämmer ofta bra.

Arbetskläder

Många fysikiskt krävande arbeten kräver bra och effektiva arbetskläder. Då är det ett smart och enkelt sätt att få gratisreklam att skaffa enhetlig klädsel till personalen. Man förenar på ett enkelt sätt nytta med nöje. Men det är väldigt viktigt att det är kvalité i kläderna. Trasiga och slitna kläder gör motsatt effekt och kan kopplas samman med firman. 

Det är även effektivt att vid evenemang och konferenser ge alla anställda olika varianter av kläder med företagets logotype för en häftig vi-känsla. Ett hantverksföretag som kommer hem till bostaden utan företagskläder känns inte seriöst och kan ge negativ klang.

Kläder som syns

Det går att få alla kläder med remklamtryck. Det kan handla om tröjor och byxor men även till exempel strympor, mössor, kepsar och slipsar. Många butikskedjor har enhetlig klädsel vilket gör ett proffsigt och seriöst intryck. Även restauranger och liknande använder sig av detta. Frågan "jobbar du här?" vill man inte gärna ha om man vill verka seriös.

Här kan du läsa mer om profilkläder för företaget: www.pss.se.

Fler effektiva sätt att synas

Vad kan man mer göras för att visa upp företaget? Ett sätt är gåvor som handdukar, kepsar och liknande. Ett populärt sätt att få företaget att synas är annars skyltar och bildekaler med företagsnamn och loggor. Då ser allmänheten enkelt företagets namn och logga och lägger på minnet medvetet eller undermedvetet. På företagets bilar bör dekaler eller speciallackade budskap finnas för att sprida företagets budskap i form av telefonnummer och adress till företagets sidan på internet. 

Vem läser inte dekaler på bilen framför, framför allt i storstädernas köer. Delar man också ut dekaler till personalen är chansen stor att de även har dessa på sina personliga bilar. Dekaler och stripade bilar även väldigt billig och effektiv reklam som når fram.

 

23 Jan 2019